CAPAK DONIO SUPER VIJESTI - IMAMO IZNIMNO POVOLJNU SITUACIJU: / 'Često se uspoređujemo sa Švedskom, Austrijom... Pogledajte ove brojke'

Image
Foto: pixsell

'Imamo iznimno povoljnu situaciju. To su rezultati našeg rada koji smo ostvarili svi zajedno, Stožer, Vlada, građani'

28.4.2020.
14:42
pixsell
VOYO logo

Nacionalni stožer civilne zaštite nešto iza 14 sati objavio je najnovije podatke i epidemiološku situaciju vezano za koronavirus u RH.

Od jučer je u Hrvatskoj osam novih slučajeva, ukupno 2047. Preminulo je još četvero ljudi, dvoje u Koprivnici te dvoje u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Stožera kažu kako je epidemiološka situacija u zemlji povoljna, mnogo povoljnija od zemalja u okruženju. Više o tome rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

"Dakle, vidjeli ste da imamo svega osmero novooboljelih što je iznimno povoljna epidemiološka situacija, i uz Beroševe riječi, čini našu trenutačnu situaciju iznimno povoljnom. Zbog toga imamo kredit da popuštamo naše mjere, što smo počeli jučer. Kao što znate, u mnogim zemljama gdje je epidemija divljala sada popušta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od zemalja u okruženju, Mađarska, Slovenija i Srbija, često se volimo uspoređivati sa Švedskom, Austrijom i Belgijom koji imaju puno nepovoljniju situaciju. Drugi smo po incidenciji. Mađarska je ispred nas. Mi imamo 497. Srbija 947… Imamo najnižu stopu umrlih, 14 na milijun stanovnika. Švedska 225. Imamo iznimno povoljnu situaciju. To su rezultati našeg rada koji smo ostvarili svi zajedno, Stožer, Vlada, građani", rekao je Krunoslav Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo