izborni predmet /

Čak 47 srednjih škola u Zagrebu želi uvesti ŠIZ. Boris Jokić: 'Škole su pošizile za ŠIZ-om'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U zagrebačke srednje škole se uvodi izborni predmet Škola i zajednica

18.2.2022.
9:55
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare izvijestio je o interesu škola u Zagrebu za novi izborni predmet Škola i zajednica (ŠIZ). Riječ je o inovativnom programu koji su zajednički razvili Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Centar za studije mira i konflikata Sveučilišta u Rijeci te Prva riječka hrvatska gimnazija. 

Uvodi se novi izborni predmet u srednje škole

Čak 47 srednjih škola izrazilo je interes za uvođenjem izbornog predmeta Škola i zajednica i čak 116 nastavnika što je nadmašilo očekivanja Grada, kazao je Tomašević na početku. Riječ je o 87 posto srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Škole su pošizile za ŠIZ-om", našalio se Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja, koji je predstavio kurikulum tog predmeta. Cilj predmeta je da se glas mladih ljudi čuje i da se njihova aktivacija u lokalnoj zajednici može isplatiti. 

"Da sam srednjoškolac, sigurno bih se prijavio za taj predmet", rekao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O produljenju roka za sredstva za obnovu od potresa

Gradonačelnik je komentirao i produženje roka za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za obnovu od potresa. 

"To je dobra vijest za sve, rekao bih. Mi smo maksimalno ubrzali procese u Zagrebu. Do lipnja smo mislili povući milijardu kuna, sada ćemo moći i više, ali ne znatno više, rekao bih. Ovo produženje roka za godinu dana za naše kulturne ustavnove i javne puno znači, mislim da će sva sredstva na kraju biti povučena", rekao je Tomašević. 

Nema još točnog datuma otvaranja žičare 

Komentirajući situaciju sa sindikatima u Zagrebačkom holdingu od kojih su neki prekinuli socijalni dijalog, Tomašević je kazao da se sve radi po zakonu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žičara Sljeme otvorit će se do kraja ovog mjeseca, a Tomašević je kazao da danas neće reći točan datum otvaranja. 

"Još je potrebno izvješće o sigurnosti i dozvola za rad Ministarstva prometa. Uskoro ćemo predstaviti cjenik", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo