NIŠTA OD VELIKE KOALICIJE / Čačić za RTL Direkt: 'MOST-ova alibi poruka odlično zvuči, ali jednostavno nije istina'

'Stranka mora imati program te hrabrost i odgovornost da ga provede. Svaka vrsta zamagljivanja, slanja alibi poruka tipa vlada nacionalnog jedinstva odlično zvuči, ali nije istina jer za vladu nacionalnog jedinstva HDZ-u i SDP-u MOST nije potreban', kaže Čačić

11.11.2015.
22:26
VOYO logo

RTL je pokušao odgonetnuti koga bi u ovom trenutku građani htjeli vidjeti na mjestu premijera. Odmah smo napravili istraživanje na uzorku od 600 ispitanika i evo rezultata.

Najviše građana, njih skoro 27 posto, na mjestu premijera vidi Zorana Milanovića. Da premijer treba biti netko iz MOST-a smatra oko 24 posto ispitanih, a da to treba biti šef HDZ-a Tomislav Karamarko misli oko 15 posto građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko bi trebao biti premijer pitali smo u RTL Direktu i bivšeg potpredsjednika vlade Radimira Čačića, koji je ušao u Sabor s jednim mandatom.

Dakle, za koga biste Vi digli ruku u Saboru od svih kandidata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranka mora imati program te hrabrost i odgovornost da ga provede. Svaka vrsta zamagljivanja, slanja alibi poruka tipa vlada nacionalnog jedinstva odlično zvuči, ali nije istina jer za vladu nacionalnog jedinstva HDZ-u i SDP-u MOST nije potreban. Ali, oni očito to ne žele. I zato je pitanje tko će prije slomiti MOST koji je heterogena grupa. I ta frakcija koja odluči preuzeti odgovornost će definirati i premijera. Što se mene osobno tiče, moja politička pozicija nije nepoznata. Mi smo stranka lijevog centra. Naravno, meni je puno bliži gospodin Milanović. Ali, mi ćemo inzistirati na onome o čemu govorimo od početka".

Smatrate li da bi Milanović mogao prepustiti premijersko mjesto Prgometu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svašta se reklo i poreklo u kampanji pa će tako biti i ubuduće".

Cijeli intervju pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo