GRBIN NAPAO PREDSJEDNICU: / 'Osramotila se i ugrozila Hrvatsku!'; JANDROKOVIĆ POVISIO TON NA KOLEGU IZ HDZ-a: 'Kako se ponašate?'

Image
Foto: YouTube

'Kolega Čelić! Što je to? Kakvo je to ponašanje?

23.3.2018.
10:55
YouTube
VOYO logo

Hrvatski sabor danas glasuje o amandmanima na svoj Poslovnik i o samom Poslovniku čije bi izmjene, kako uvjerava saborska većina, trebale osigurati kvalitetnije i dinamičnije rasprave. Sjednica je jutros počela stankom koju je zbog aktualne političke situacije, ovrha i blokiranih te poljoprivrednih problema tražilo osam klubova zastupnika.

Grbin: 'Predsjednica se osramotila, a sada je i ugrozila položaj Hrvatske'

Na početku sjednice je SDP-ov Peđa Grbin kritizirao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog toga što je u posjet pozvala ruskog predsjednika Vladimira Putina. Grbin smatra da je predsjednica time osramotila Hrvatsku. 'Predsjednica je osramotila sebe izjavama u Argentini, a nakon toga je dobila priliku još jednom osramotiti se i ugroziti položaj Hrvatske. Ne možemo s dva dijametralno suprotna glasa govoriti u vanjskoj politici. Mislim da je došlo vrijeme da se zapitamo treba li Republici Hrvatskoj ovakav dualizam. Pozivam državni vrh da što prije održi sastanak kako bi se uskladila vanjska politika RH', rekao je Grbin, na što mu je odgovorio HDZ-ov Branko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što je ovo, sram vas bilo!'

'Pitao bih Grbina koji je SDP pravi, istinski, ovaj koji danas proziva predsjednicu jer poziva predsjednika ruske federacije u RH, ili SDP od prije 13 dana kada je franatičnim pljeskom pozdravio Anvara Azimova, veleposlanika Ruske Federacije, a kada su pokazali što mislie o politici Ruske Federacije", kazao je Grbin. Još je incidenata danas bilo u Saboru, kad je predsjednik Sabora Gordan Jandroković opomenuo HDZ-ovog Ivana Čelića jer je vikao nakon izlaganja Milorada Pupovca. 'Što je ovo, sram vas bilo! Je li ovo demokracija?', povikao je Čelić u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kakvo je to ponašanje?'

'Kolega Čelić! Što je to? Kakvo je to ponašanje? Ovdje postoji red i držimo se tog reda da bismo uopće mogli funkcionirati', upozorio ga je Jandroković povišenim tonom i rekao mu da izvan Sabornice može reći ako ima nešto protiv. Zbog zloporabe povrede poslovnika opomenu je zaradio i Miro Bulj.

Novi bi saborski Poslovnik trebao osigurati dinamičnije rasprave. Prvog dana u tjednu moći će se stanka zatražiti ujutro od 9.30 do 10.45 sati, a u ostale dane, pa i petkom, između 13 i 14.15 sati. Prema kompromisu vladajućih i SDP-a, oporba dobiva pravo uvrštavanja u dnevni red točke koje su im važne. Takva bi se točka raspravila u roku od sedam dana, ako se na dnevnom redu nalazi najmanje 60 dana, ali uz uvjet da ima potpis 30 zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike