BULJ IZ SABORA PORUČIO: / 'Treba plakati nad sudbinom blagajnica i baka na tržnici, ne nad Todorićevom sudbinom'

Image

Hrvatski je sabor danas sjednicu nastavio raspravom o prijedlogu zakona o procjeni učinaka propisa koji bi trebao pojednostaviti i znatno skratiti vrijeme tih postupaka.

16.3.2017.
11:22
VOYO logo

Mostov Miro Bulj rekao je kako je dobro sve što zaustavlja pravnu nesigurnost. Dodao je da se ovim zakonom pokušava postići to da učinci i propisi budu ostvareni, točnije, da u stvarnom životu budu predvidivi. Ipak, smatra Bulj, u Hrvatskoj vlada pravna nesigurnost i to hrvatski narod dobro vidi. U primjeru se Bulj osvrnuo i na situaciju u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Primjer je baka koja na tržnici prodaje luk ili kapulu. Ako dođe inspektor, ona će završiti kao što je i završila, mjesec dana u zatvoru. A ako Todorić ili neki slični tajkuni cijelu državu drže za gušu, cijeli gospodarski sustav, nikome ništa. Za to su krive lijeve i desne politike koje su dopustile takvo ponašanje. Mi moramo plakati nad sudbinom blagajnica. Baka koja prodaje na tržnici luk, svoj koji je proizvela, je zatvorena mjesec dana, a Todoriću se plače nad njegovom sudbinom. Nema pravne sigurnosti i nema pravnih učinaka na taj način', rekao je Bulj.

SDP-ov Gordan Maras također je najavio da će taj zakon podržati, a kada je riječ o Agrokoru, rekao je da ga ne zanima vlasnik već dobavljači i 60 tisuća zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo