VATROGASCI U AKCIJI / Buknuo požar na planini Moseć kod Drniša: Na terenu dva kanadera i Airtractor

Image
Foto: Arhiva/Dusko Jaramaz/PIXSELL

MORH je priopćio da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone do 1. rujna zračne protupožarne snage gasile 44 požara

2.9.2019.
19:45
Arhiva/Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Dva kanadera i jedan airtractor u ponedjeljak popodne upućeni su u gašenje požara na lokaciji Moseć-Crni Vrh kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji.

Ministarstvo obrane je priopćilo kako su od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) do zaključno 1. rujna zračne protupožarne snage bile angažirane u gašenju 44 požara (25 u Šibensko-kninskoj, sedam u Zadarskoj, šest u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj  županiji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopnene snage Hrvatske vojske bile su angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara, provedeno je i 46 protupožarnih izviđanja s airtractorima, a sveukupno su protupožarne zračne snage ostvarile oko 370 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 8500 tona vode te je helikopterima prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 31 put, kažu u MORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo