BUJAS KOMENTIRAO BOŽINOVIĆEVU IZJAVU I DODAO: / 'Što je vlasnik teretane napravio da mu se prijeti zatvorom i 70 tisuća kuna kazne?'

Image

'Što je čovjek napravio da mu se na takav način oduzima sloboda i prijeti s do tri godine zatvora i 70 tisuća kuna kazne?'

1.2.2021.
13:56
VOYO logo

Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika rekao je za N1 da privedeni vlasnik teretane u Zagrebu, koji je odlučio otvoriti svoja vrata, može računati na pravnu pomoć UGP-a.

"Ovo je nevjerojatno, da se u Hrvatskoj digla policijska postaja, da bi se napravilo točno što? Koju on štetu ikome radi, sve i da su se pojavili jedan ili dva čovjeka koji bi došli u teretanu odraditi te vježbe? Što je čovjek napravio da mu se na takav način oduzima sloboda i prijeti s do tri godine zatvora i 70 tisuća kuna kazne?", upitao je Bujas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U srijedu ćemo pokazati još glasnije kroz krik poduzetnika i svih u privatnom sektoru svoje nezadovoljstvo zbog nepostojanja plana Stožera ni Vlade", dodao je Bujas.

Image
BOŽINOVIĆ O POBUNI KAFIĆA I TERETANA: /

'Epidemija traje i ne možemo odustati od mjera'; Najavio i kad su moguća određena popuštanja

Image
BOŽINOVIĆ O POBUNI KAFIĆA I TERETANA: /

'Epidemija traje i ne možemo odustati od mjera'; Najavio i kad su moguća određena popuštanja

O čemu Božinović govori?

Komentirao je izjavu ministra unutarnjih poslova, Davora Božinovića, na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, rekavši da nije razumio što je rekao. "Ja ne razumijem što Božinović priča, to su 15-minutne govorancije. Ne postoji nikakvo objašnjenje, a mi danima i mjesecima slušamo politička trkeljanja, a ne ozbiljnu diskusiju. Mi smo pred kolapsom, a pravna država ni institucije ne funkcioniraju", rekao je Bujas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je i na rješavanje problema u pravosuđu, za koje je ponovio da je rak-rana hrvatskog društva. "Pritisak je preogroman, naša leđa to ne mogu podnijeti, sve više je tvrtki koje su pred propasti. Kasni se po dva mjeseca s isplatom pomoći, a covid-kredit dobiti je nemoguća misija", rekao je Bujas.

Hrvatsku gospodarsku komoru nazvao je "leglom uhljeba" s nametnutim članstvom i drugim nametima. "Neka se HGK pokaže na tržištu, neka ukinu obvezne članarine i pokažu što znaju, neka na čelo dođe pravi poduzetnik i gospodarstvenik pa da vidimo", rekao je Bujas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da na prosvjedu u srijedu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu očekuju velik broj ljudi. "Svaka presica Stožera digne broj prosvjednika za 1000, tako da neka oni njih samo nastave održavati", rekao je Bujas.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo