CRNA KRONIKA / Bugari u Istri razvili posao krijumčarenja ljudi preko granice

Image

Šestero okrivljenika tereti se da su 19. studenog 2016. iz koristoljublja sudjelovali u protuzakonitom prevoženju stranih državljana kroz Republiku Hrvatsku radi njihova protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju.

23.12.2016.
12:39
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Puli optužnicu protiv dvoje bugarskih državljana starih 42 i 23 godine zbog počinjenja tri kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, izvijestio je DORH.

Istom optužnicom tereti se i još četvoricu bugarskih državljana (1988., 1968., 1992., 1988.) zbog počinjenja dva istovrsna kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnicom se 42-godišnjaka i 23-godišnjakinju tereti da su početkom studenog 2016. godine, prema prethodnom dogovoru s više drugih osoba, iz koristoljublja protuzakonito prevozili kroz Republiku Hrvatsku dvadeset i troje stranih državljana radi njihova protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju.

Naime, nakon što je treća osoba na području sela Nijemci u teretni prostor teretnog vozila primila dvadeset i troje migranata, okrivljeni su se kao vozač i suvozačica uputili vozilom kao izvidnica teretnog vozila s migrantima autocestom prema Zagrebu i Rijeci te autocestom prema Istarskoj županiji i dalje do mjesta Dane u Općini Lanišće gdje su migranti iskrcani iz teretnog vozila radi njihovog nedozvoljenog ulaska u Republiku Sloveniju. Za navedene radnje okrivljeni 42-godišnjak i 23-godišnjakinja primili su 1.500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu iPress.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo