TIMOV TIM JAKO JE USPOREN: / Jedan podatak jako dobro opisuje nered u vladajućoj koaliciji

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Imenovanja zamjenika i pomoćnika ministara u Timovom timu itekako su se odužila pa je tako i tri tjedna nakon potvrde Vlade poznat samo jedan zamjenik ministra i to onaj u kulturi.

16.2.2016.
10:45
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Vlada Tihomira Oreškovića tri tjedna nakon potvrde u parlamentu muku muči s imenovanjima zamjenika i pomoćnika ministara. Točnije, dosad je u Vladi imenovan svega jedan zamjenik ministra, a riječ je o ministarstvu kulture, piše Novi list.

Što je sve ostalo upražnjeno?

Još 19 mjesta zamjenika ministara nije upražnjeno. Domoljubna koalicija i Most uspjeli su se usuglasiti o imenovanju 17 pomoćnika, pa je tako popunjeno po troje pomoćničkih mjesta u unutarnjim poslovima, gospodarstvu, pravosuđu i upravi. Jedan je pomoćnik imenovan u ministarstvu zdravlja, kulture, rada i mirovinskog sustava, poljoprivrede te znanosti, obrazovanja i sporta. Dakle, imenovanjima je do sada zahvaćeno, bez obzira da li na razini zamjenika ili pomoćnika, tek osam od 20 ministarstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTEGLO SE KADROVIRANJE: /

Svaka stranka ima svoju metu, pa i više njih!

Image
OTEGLO SE KADROVIRANJE: /

Svaka stranka ima svoju metu, pa i više njih!

Iako se čini da pregovori oko imena nisu tako jednostavni, glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić za HRT je priznao kako kasne s imenovanjima dodajući da se nije smjelo odugovlačiti. No, također je istaknuo da će kadrovska križaljka do iduće sjednice Vlade biti složena.

Ćorić: Pao mi je mrak na oči

"Kriterije i kvote smo vrlo jasno izdefinirali, danas ćemo završiti i s imenima. I tijekom noći u jutro sam imao sastanke, rekao sam vam 'dobro jutro', a meni je već mrak pao na oči", kazao je Ćorić za Studio 4 dodajući kako će danas na stolu Vijeća za suradnju biti imena svih zamjenika i pomoćnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče imena koja se spominju vezano za ministra branitelja, kaže kako je jedno od imena kojima se barata i ono gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića.

Novi list povlači paralelu kad je riječ o Vladi Zorana Milanovića navodeći kako su prije četiri godine u samo dva tjedna od potvrde u Saboru imenovani svi zamjenici ministara i još 28 pomoćnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo svemu da na temelju dogovora dviju strana Domoljubna koalicija treba dobiti 15 zamjenika i 65 pomoćnika, a Most pet zamjenika i 25 pomoćnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo