BRŽE I LAKŠE: / U Karlovcu od sutra kreće 'drive in' testiranje na koronavirus; dnevno će testirati do 30 ljudi

Image

Građani koji sumnjaju da su zaraženi sa COVID-19 moći će doći automobilom pa će im se bez previše kontakta, dok sjede u vozilu, uzeti bris nosa i ždrijela

1.4.2020.
14:21
VOYO logo

U Karlovačkoj županiji je 23 osobe zaraženo koronavirusom, a za razliku od jučer, danas je još jedna osoba pozitivna. Kako piše KAportal, Stožer civilne zaštite te županije izvijestio je se radi o ženi koja je rodila prije dva i pol mjeseca i koja je kontakt već prije zaražene osobe. Ono što je bitno u cijeloj priči jest da nije riječ o lokalnoj transmisiji.

Image

30.03.2020., Karlovac - Nakon sto je netko neovlasteno fotografirao pacijente Opca bolnica Karlovac zabranila je fotografiranje i koristenje mobitela. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U bolnici se nalazi devet osoba dok je 49 osoba pod nadzorom. Jedna od novosti jest da će od četvrtka u Karlovcu biti moguće "drive in" testiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'KORONA PARTI' U KARLOVCU: Vrata su bila zatvorena, ali samo naizgled, policija je imala što za vidjeti kada su ušli

Image
'KORONA PARTI' U KARLOVCU: /

Vrata su bila zatvorena, ali samo naizgled, policija je imala što za vidjeti kada su ušli

Image
'KORONA PARTI' U KARLOVCU: /

Vrata su bila zatvorena, ali samo naizgled, policija je imala što za vidjeti kada su ušli

Dnevno će biti testirano do 30 osoba

Prema pisanju KAportala, građani koji sumnjaju da su zaraženi sa COVID-19 moći će doći automobilom pa će im se bez previše kontakta, dok sjede u vozilu, uzeti bris nosa i ždrijela. To znači da će biti otvorena mogućnost da se testira više ljudi, a automobili će ulaziti i izlaziti tako da neće biti rizika od zaraze zdravstvenihg djelatnika. Dnevno će se čak napraviti od 20 do 30 testiranja dok će se ono odvijati na parkiralištu iza zgrade "donje bolnice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo će biti napravljen 'kružni tok', isto ćemo imati šator, s tim da će ljudi dolaziti autom, otvoriti prozor, uzet ćemo bris i produžit će dalje. Mislim da će biti puno jednostavnije nama i ljudima, pojasnio je dr. Luka Jerković, infektolog karlovačke Opće bolnice.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo