NIJE ŠTEDIO / Jedna od najsiromašnijih županija ove godine potrošila više od 270 tisuća eura na pet automobila: Evo kakve specifikacije su tražili

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Shutterstock

U veljači su prvo nabavljena četiri vozila, a u studenom još jedno

6.12.2023.
10:48
Goran Stanzl/PIXSELL, Shutterstock
VOYO logo

Brodsko-posavska županija ove je godine izdvojila 272.705 eura - za automobile. U veljači su prvo nabavljena četiri vozila, a u studenome još jedno. Ove nabave posebno iznenađuju, ako se uzme u obzir da je Brodsko-posavska jedna od najsiromašnijih hrvatskih županija. Prema BDP-u po glavi stanovnika gora od nje je samo Virovitičko-podravska županija.

Od četiri automobila nabavljena u veljači, dva koriste župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Marko Šimić, neslužbeno doznaje Index. O potrebi nabavke automobila poslali su upit u Županiju, ali odgovor još nisu dočekali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAVRŠIO JE OČEVID /

Policija pronašla uzrok trovanja dvije djevojčice kod bake u kupaonici u Požegi: 'Sve upućuje na to'

Image
ZAVRŠIO JE OČEVID /

Policija pronašla uzrok trovanja dvije djevojčice kod bake u kupaonici u Požegi: 'Sve upućuje na to'

Iz natječajne dokumentacije se vidi da su početkom godine kupljena četiri električna automobila, navodi Index. Na natječaj u kojemu je bilo specificirano da vozilo mora biti novo, motor električni, a mjenjač automatski, stigla je samo jedna ponuda, pa je modele Hyundai Kona i Hyundai Ioniq 5 je županiji prodala tvrtka Auto Novaković za 214.715 eura. Ta je cijena bila mnogo veća od prvotne procijenjene vrijednosti nabave.

I drugi put je stigla samo jedna ponuda

Krajem godine su u Županiji odlučili nabaviti još jedan automobil, ovog puta rabljeni, i ponovno je pristigla samo jedna ponuda, iz Auto kuće Ćirić, u vrijednosti od 57.790 eura s PDV-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijel Marušić inače je HDZ-ovac, a Brodsko-posavsku županiju vodi od 2009. godine. Rođen je u Prnjavoru, u Bosni i Hercegovini, a završio je Veterinarski fakultet u Zagrebu. Njegov stan u Zagrebu od 58 kvadrata vrijedi 123.100 eura, a njegova supruga je vlasnica kuće u Novoj Gradiški u vrijednosti 52 tisuće eura. Ima i dva automobila i jedan motocikl.

Marušić je i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ide li SDP samostalno na izbore? 'Dovoljno smo jaki da vratimo HDZ tamo gdje mu je mjesto'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo