BRKIĆA NE DIRAJU OPTUŽBE IZ AFERE SMS, SPUSTIO JE KUŠČEVIĆU: / 'Možda je politički tajnik Nostradamus'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Sabora Miljan Brkić odgovorio je na optužbe koje tvrde kako je poznati HDZ-ovac koristio usluge informatičara za unutrašnje sukobe u HDZ-u

26.9.2018.
10:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić ponovio je u srijedu da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere 'fabriciranih sms-ova' poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da nikakve njegove usluge nije koristio, te da se prošli tjedan nije čuo s njim.

"Nisam se čuo (s Vargom)", rekao sam sve što sam imao o toj temi, pustimo institucijama da odrede svoj posao", izjavio je Brkić novinarima u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To morate pitati one koji konstruiraju i lažu, a istraga će utvrditi činjenice i onda ćemo o tome razgovarati", uzvratio je na upit zašto se njegovo ime spominje u cijeloj priči.

'Pustimo institucijama da odrade svoj posao'

Nije htio ponavljati izjavu danu u utorak da su "manipulatori iskoristili istragu Uskoka i činjenicu da poznaje bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu kako bi protiv njega iskonstruirali laž da je Vargine usluge koristio za unutarstranačke obračune u HDZ-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam jučer sve, ne bih dodavao bilo kakve izjave, niti bilo što komentirao, pustimo institucijama da odrade svoj posao", odgovorio je novinarima.

"Ne znam, nisam upoznat s tim", kratko je uzvratio na pitanje o pisanju jednog medija po kojemu je Varga u trenutku uhićenja tražio da se zove predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mogli su naći neku ljepšu fotografiju'

Na novinarsku opasku da se pojavila fotografija na kojoj je s Vargom na skupu HDZ-a u Belišću, Brkić je uzvratio kako su "mogli naći neku ljepšu fotografiju, a ne s njime", te objasnio kako se u kampanjama, kao sa Vargom, slikao i s puno drugih ljudi.

''Možda je politički tajnik Nostradamus, ne znam'', izjavio je potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić za N1 komentirajući izjavu Lovre Kuščevića da neće tolerirati ponašanja koja štete stranci reagirajući na vijest da se bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Milijan Brkić dovode u vezu sa SMS falsifikatorom Franjom Vargom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo