komentirao raskol u HDZ-u / Brkić o Istanbulskoj konvenciji: 'Već smo jednom napravili glupost i srušili svoju vladu, nemojmo to opet raditi'

Image
Foto: Vijesti.hr

Nakon sastanka koalicijskih partnera, pred kamere je stao HDZ-ovac Milijan Brkić

21.3.2018.
12:00
Vijesti.hr
VOYO logo

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković u srijedu ujutro je u Banskim dvorima okupio članove parlamentarne većine i predstavio im interpetativnu izjavu koja će sutra, uz Istanbulsku konvenciju, biti na Vladi.

U izjavi se, doznajemo, radi o tri točke: da je Konvencija u skladu s Ustavom, da u njoj nema odredaba koje bi pravno afirmirali rodnu ideologiju te da joj je cilj i svrha spriječavanje nasilja nad ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon spomenutog sastanka koalicijskih partnera, pred kamere je stao HDZ-ovac Milijan Brkić. On je inače pripadnik stranačke struje koja se oštro protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije, a koju predvode eurozastupnica Ivana Maletić te Davor Ivo Stier.

Spomenimo i to da je on jučer na sjednici Predsjedništva uz još petero kolega također nanovo iznio svoj negativni stav prema konvenciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je ipak nešto umjerenije odgovarao na novinarska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo neodgovorni ljudi, pogotovo unutar političke obitelji kojoj ja pripadam, unutar HDZ-a, mogu razmišljati na način da je ovo glasovanje usmjereno protiv Vlade, odnosno protiv predsjednika Plenkovića. Mi smo već jednom napravili jednu glupost prije godinu i pol dana i daj Bože da je to zadnji put kad smo sami rušili svoju Vladu", kazao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo