Svi se mogu prijaviti / Britanci čiste našu obalu: Za nagradu dobiju besplatan izlet brodom

Prije potpunog prepuštanja i uživanja u otocima, turisti idu u akcije čišćenja podmorja od otpada

23.8.2018.
7:00
VOYO logo

S juga hrvatske stiže jedna vrijedna inicijativa. Neprofitna udruga "Green Sea Safari" za domaće i turiste svakodnevno organizira besplatne izlete brodom na dubrovačke elafite.

No, prije potpunog prepuštanja i uživanja u otocima, idu u akcije čišćenja njihovih vala i podmorja od otpada. S izletima su krenuli početkom srpnja, i do sada već dobro očistili elafite. Želja im je širiti se i biti primjerom ostatku obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuli su iz gruškog porta, preko mora, do jedne od mnogi rajskih uvalica otoka Lopuda, skočili u more.., a potom krenuli puniti vreće.

"Moja kći na internetu je pronašla Green Sea Safari, bila je to prilika za čišćenje okoliša i istraživanje dubrovačkih otoka", kazao nam je David iz Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna engleska obitelj, baš kao mnogi domaći i strani turisti ovoga ljeta, javila se neprofitnoj udruzi koja rezervira besplatne izlete na elafite.

"Svaki dan idemo na određenu lokaciju koja je onečišćena morskim otpadom, čistimo jedan sat, dva i onda s ekipom idemo dalje na ronjenje, kupanje i uživanje", otkrila nam je Marlena Ćukteraš, predsjednica udruge Green Sea Safari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim činiti nešto za okoliš. U svojoj školi vodim eko grupu", otkrila nam je Elsa iz Engleske.

"Ona je to predložila, a mi smo se svi složili da je bolje učiniti nešto za okoliš nego tek ići na izlet brodom", dodaje Freya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga je neprofitna. Troškove goriva i skipera pokrivaju članarinama i dobrovoljnim donacijama. Mogu se prijaviti apsolutno svi preko web stranice greenseasafari.com.

"U svakodnevnim akcijama uglavnom pokupimo negdje između 15 i 33 vreća, u suradnji s gradskom čistoćom ostavljamo to u njihova dvorišta", kazala nam je Marlena Ćukteraš, predsjednica udruge Green Sea Safari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji ulov s engleskim turistima bio je 22 vreće koje su iskrcali na Šipanu. Više nego dovoljno za zasluženo uživanje u dubrovačkim elafitima.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo