ZA 'SELOTEJP' I 'GARAŽU' / Glavaša sud proglasio krivim za ratne zločine, ali neće u zatvor. Gnjevno izašao iz sudnice: 'Nabijem vas na **rac'

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Podsjetimo, u prvoj nepravomoćnoj presudi 2009. godine osudili su ga na 10 godina zatvora, Vrhovni sud je kaznu umanjio za dvije godine. Veći dio kazne izdržao je u BiH, a Ustavni sud je 2015. presudu ukinuo. Ponovljeno suđenje je počeo 2017., a potom je suđenje ispočetka krenulo u listopadu 2021. pred novim sudskim vijećem. Glavaš i ostali su zanijekali krivnju

27.10.2023.
10:28
Josip Regović/Pixsell
VOYO logo

Branimir Glavaš proglašen je krivim za ratni zločin počinjen nad osječkim Srbima 1991. poznat pod imenom "Selotejp" i "Garaža" i osuđen je na sedam godina zatvora.

Uz njega su optuženi i Dino Kontić, Zdravko Dražić i Gordana Getoš Magdić, dok su Ivica Krnjak i Tihomir Valentić preminuli. Glavaš i Getoš Magdić su stigli na izricanje presude. Ona je dobila četiri godine zatvora, dok su Kontić i Dražić oboje dobili po tri. Riječ je o suđenjima za nečvječno postupanje i ubojstvo civila, šest muškaraca i jedne žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Gordani Getoš Magdić dosuđene su četiri godine zatvora

Tijekom suđenja održane su 32 rasprave, dvije su bile odgođene, ispitano je 23 svjedoka, pročitano 210 iskaza. Sudac je naveo da je Glavaš iznosio detaljnu obranu, da je poricao da je počinio bilo kakvo kazneno dijelo, a tako i zločin. Tijekom procesa je pokušao dokazati da se radi o politički montiranom procesu.

Glavaš neće u zatvor te je napustio sudnicu i dobacio: 'Sram vas bilo! Nabijem vas na **rac!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i na to da su ga u prvoj nepravomoćnoj presudi 2009. godine osudili 10 godina zatvora, Vrhovni sud je kaznu umanjio za dvije godine. Veći dio kazne izdržao je u BiH, a Ustavni sud je 2015. presudu ukinuo. Ponovljeno suđenje je počeo 2017., a potom je suđenje ispočetka krenulo u listopadu 2021. pred novim sudskim vijećem. Glavaš i ostali su zanijekali krivnju.

Glavaš se ranije tijekom jutra oglasio na svom Facebooku. "Sova nakon 60-godina napokon očerupana. Šeks, Jarnjaku: Pusti me na miru radim nešto! Jarnjak, Šeksu: Što radiš? Šeks, Jarnjaku: Pišem podlogu za kaznenu prijavu protiv Glavaša, po nalogu Sanadera!…Jarnjak, Šeksu: Kako te nije sram, to radiš prijatelju koji ti je između ostalog, sahranio sina?", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebooku je objavio i izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika u kojoj Ivan Jarnjak potvrđuje da se to dogodilo te na izjavi stoji i potpis, a datum ovjere je 3.listopada 2023. godine.

Uskoro opširnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo