BRAĆI MAMIĆ ODUZIMAJU SVE: / Milijune kuna, stanove, kuće, Bentley, Audi, brod od 12 metara...; Ali, neće samo njima isprazniti račune

Image

Braća Zoran i Zdravko Mamić, kao i članovi njihove obitelji, nakon pravomoćne presude Vrhovnog suda ostali su - bez svega

18.3.2021.
14:37
VOYO logo

Nakon pravomoćne presude Vrhovnog suda braći Zdravku i ZoranuMamić, oni će, kao i članovi njihove obitelji ali i bivši poreznik Milan Pernar ostati i bez dijela svoje imovine koja pripada državi.

Pravomoćno je utvrđeno kako je Zdravko Mamić kaznenim djelom ostvario korist od 52 milijuna i 37 tisuća kuna, što postaje državni novac. Također, s njegova se računa u Hypo-Alpe-Adria banci oduzima 105 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U roku od 15 dana novac moraju prenijeti u državni proračun

Bez novca ostaju i njegove kćeri, Iva i Lucija - s računa se u istoj banci Ivi oduzima gotovo 31 tisuća eura te još 78 i pol tisuća eura s njenog računa u Erste banci, a Zdravkova starija kći, Lucija, ostaje bez šest tisuća i 300 eura. Presudom je naloženo svim bankama u kojima su Mamićevi imali račune da u roku od 15 dana prenesu uplate u državni proračun pod prijetnjom ovrhe, piše Slobodna Dalmacija.

Od Mamićeve supruge Marine, nadalje, oduzet je i novac, točnije 21.270 eura i 17 tisuća kuna, koji je nađen u pretrazi njihove obiteljske kuće. Mamić je ostao i bez novca koji je imao na depozitnom računu u Poštanskoj banci, a radi se o sedam milijuna kuna, a novac je još 2015. godine banka prebacila na račun državnog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZDRAVKO MAMIĆ UVJERAVA DA SU MODRIĆ I LOVREN SUUČESNICI: /

'Novac je kod njih, potpisali su anekse. Ako sam ja kriv i oni su'

Image
ZDRAVKO MAMIĆ UVJERAVA DA SU MODRIĆ I LOVREN SUUČESNICI: /

'Novac je kod njih, potpisali su anekse. Ako sam ja kriv i oni su'

Nekretnine Mamićevih postaju vlasništvo države

No, ni to nije sve, jer pravomoćnom presudom i nekretnine Mamićevih postaju vlasništvo države. Stan ukupne vrijednosti 697 tisuća kuna nalazi se u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, u stambeno-poslovnoj zgradi "Cvjetni" i formalno je vlasništvo Marine Mamić. U istom kompleksu nalazi se još jedan stan supruge Marine utvrđene vrijednosti dva milijuna i 787 tisuća kuna.

Osim toga, Mamićeva supruga je u Gorskom kotaru kupila manju kuću s dvorištem, potom obližnju ruševnu kuću s dvorištem, a nakon toga i niz okolnih pašnjaka i šuma čime je "napravljeno" imanje na ukupno oko 140 tisuća metara kvadratnih, a na imanju je izgrađena i finska kuća. No, Mamićevi ostaju i bez toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Mamića država dobiva i stan na Radničkoj cesti, koji je dosad bio vlasništvo bivše supruge Zorana Mamića, VanjeHorvat. Vrijednost te nekretnine iznosi više od tri milijuna kuna i sto tisuća kuna, a po Vrhovnom sudu kupljena je novcem koji je podizao LukaModrić.

Vrhovni sud naložio je zemljišnim odjelima sudova na čijem području se nalaze nekretnine da izbrišu prijašnje vlasnice i prebace ih na državu, a Marina Mamić i Vanja Horvat u roku od dva tjedna moraju državi predati nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaju bez brodice, automobila...

Država je Mamiću, osim svega navedenog, oduzela i milijun i šesto tisuća vrijednu 12-metarsku brodice i automobil marke Bentley Continental, čija je vrijednost 873.300 kuna. Vlasnica navedenog automobila je Marina Mamić, a bez Audija vrijednog 375 tisuća kuna ostaje i Vanja Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u roku od dva tjedna Mamić mora državi uplatiti i razliku vrijednosti onoga što mu je oduzeto i onoga što je protupravno zaradio, a radi se o još 25 milijuna i 540 tisuća kuna.

Zoran Mamić ostaje bez dva milijuna i 692 tisuće kuna koje mu je trebao isplatiti Dinamo, a koje je država blokirala još 2015. godine. Također, oduzima se i nešto manje od 48 tisuća kuna koje je u Erste banci imala još jedna bivša Zoranova supruga, AnaMamić. Ana ostaje i bez automobila Land Rover Evoque vrijednog 210 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Mamić, bivši trener Dinama, državi mora u roku od 15 dana platiti i 25 milijuna i 894 tisuće kuna razlike vrijednosti oduzetih nekretnina, pokretnina i nezakonito ostvarene imovinske koristi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo