Objavljeni novi mailovi / 'Božo se ponudio to progurati, dok je vruć trebalo bi ga pustiti': Most je ipak bio upućen u izradu lex Agrokora?

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Novi, dosad nepoznati mailovi grupe Borg navodno otkrivaju angažman Mosta u izradi Lex Agrokor i što su znali o grupi Borg

22.5.2018.
9:34
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

"Da mi puštamo te mailove, onda bi to značilo da smo u potpunosti čisti. Mi je smo čisti ali ne puštamo te mailove, iz razloga da imamo te mailove, cijelokupna javnost bi to odmah dobila na uvid kao što su od nas dobili na uvid. Mi smo jedini koji smo promicali transparentnost. 

Jedine informacije koje se znaju o sastancima u Vladi su one na kojima je bio Most", riječi su to Bože Petrova koje je izgovorio prošlog tjedna tijekom gostovanja u RTL Direktu kada mu je postavljeno pitanje izlaze li mailovi vezani uz aferu Hotmail pod pokroviteljstvom Mosta. Petrov je tada kazao kako je mailove Most vidio isto kada ih je vidjela i javnost, a u svojim daljnjim istupima tvrdio je kako je znao u kojem smjeru ide zakon, ali da nije bio upućen tko ga piše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Nacional je u posjedu dosad nepoznatih mailova grupe Borg koji demantiraju Most te otkrivaju njihov angažman u izradi Lex Agrokor i što su znali o grupi Borg.

“Jedino pragmatično rješenje i valjda ispravni put je donijeti zakon o kupnji, restrukturiranju i prodaji Agrokora gdje će se (u demokratskoj proceduri) pokušati definirati cjelokupni proces, s ciljevima i zaduženjima/odgovornostima. Kada se jednom to donese, onda valjda više neće biti prilike za iskakanje iz dogovora jer je to nešto što je donio Sabor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je naložio i Ustavni sud u slučaju referenduma za autoceste - ne treba Vlada sazivati referendum, ali joj se preporučuje da odluku o tome donese kroz zakon i raspravu u Saboru, jer je to demokratski način rješavanja problema.

Božo (Petrov, op.a.) se ponudio to progurati – dok je vruć trebalo bi ga pustiti da isporuči. Možda sam ja politički naivan, ali ne vidim kako to drugačije riješiti”, sadržaj je jednog od mailova skupine Borg poslanog 27. veljače 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> 'Ovo je Šavorić, on uživa moje veliko povjerenje': otkrivaju li novi mailovi da je Plenković znao za sve?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo