vjeruje u dogovor /

Božo Petrov za konstruktivnu raspravu sa Slovenijom oko spornih graničnih pitanja

Image

Petrov je istaknuo da se zalaže za konstruktivnu raspravu i očekuje pronalaženje rješenja u okviru bilateralnog dijaloga

18.1.2017.
16:02
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u srijedu u nastupni posjet slovensku veleposlanicu Smiljanu Knez i rekao joj da se zalaže za kosntruktivnu raspravu i bilateralno rješenje graničnog spora, priopćeno je iz Sabora.

Osim dobre suradnje dviju zemalja na gospodarskom i kulturnom planu, Slovenija i Hrvatska imaju i otvorena politička pitanja. Osvrnuvši se na nedavnu izjavu ministra vanjskih poslova Karla Erjavca koji je kazao kako bi Slovenija mogla sabotirati hrvatsku turističku sezonu u slučaju da Hrvatska odbije implementaciju odluke arbitražnog suda o granici, Petrov je istaknuo da se zalaže za konstruktivnu raspravu i očekuje pronalaženje rješenja u okviru bilateralnog dijaloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je u razgovoru pohvalio izrazito dobru gospodarsku suradnju dviju zemalja.

Slovenske kompanije koje ulažu u Hrvatsku i hrvatske kompanije koje ulažu u Sloveniju treba konstantno podupirati kako bi se dodatno unaprijedila gospodarska razmjena, usuglasili su se sugovornici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knez je podsjetila na vrlo dobru suradnju ministara unutarnjih poslova Slovenije i Hrvatske, posebice u okviru vanjske šengenske granice.

Slovenija podupire Hrvatsku u njezinim nastojanjima da postane dio šengenskog prostora, dodala je Knez.

Dvije zemlje surađuju i u okviru europskih poslova, no i na tom području postoje značajni neiskorišteni potencijali, slažu se sugovornici.

Inicijative Brdo-Brijuni te Jadran-Baltik-Crno more za nas su vrlo važne, te u tom kontekstu očekujemo nastavak suradnje i konkretizaciju započetih projekata, zaključio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo