BOŽO PETROV: / "Volio bih da se pokaže moja kuća i vile dugih političara"

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček
23.10.2015.
20:48
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

Metkovski gradonačelnik i čelnik MOST-a Božo Petrov u hrvatskoj javnosti je poznat kao čovjek koji grad vodi puno drugačije nego njegove druge kolege.

Drastično smanjili dug

17,9 milijuna kuna bio je dug Grada Metkovića kada je došao na vlast. Danas je taj dug puno manji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imamo trenutno na kartici 4,5 milijuna kuna duga, sa svim dospjelim i nedospjelim obvezama mi smo za 70% smanjili obveze Grada Metkovića u manje od dvije godine'', rekao je Petrov.

Jedna od najznačajnijih reformi koju je Petrov proveo u Metkoviću i za koju kaže da ju je moguće provesti i na nacionalnoj razini jest reogranizacija rada u gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas se obradi 70% više predmeta u gradskoj upravi tako da je ta sistematizacija imala i smisla i razloga i pokazala se gradska uprava puno učinkovitijom'', kaže on.

Iz metkovskog HDZ-a Petrova prozivaju da ne ulaže u grad kako je obećao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ: Nema investicija

''Velikih investicija koje su najavljene u predizbornom programu MOST-a nema, za njih se optužuju raznorazni vanjski utjecji da ne kažem da se spominju i sabotiranja, međutim investicija u sam grad nema. Priča o Boži Petrovu nije ni blizu istine'', kaže HDZ-ov Hrvoje Lazarević.

Bivši metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo ocjenjuje da "grad danas živi 100 puta gore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrova su mediji nedavno prozvali zbog toga što je kupio kuću 2013. godine bez kredita i kamata, prijavio je u imovinskoj kartici tek 2015., a novac mu je dao njegov rođak, bivši apostolski nuncij i nadbiskup Martin Vidović. Petrov je to priopćenjem demantirao kazavši kako nije učinio ništa protuzakonito te kako je tu riječ o privatnom dogovoru dviju odraslih osoba potvrđenom ugovorom.

''Volio bih iskreno da se pojavi članak u kojem će se pokazati moja skromna kuća i vile dosadašnjih političara na raznorazličitim lokacijama diljem Hrvatske'', kaže Petrov za N1 Televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'KREDIT' BEZ KAMATA: Božo Petrov otkrio tko mu je za kuću posudio 220.000 kuna

Image

'KREDIT' BEZ KAMATA: Božo Petrov otkrio tko mu je za kuću posudio 220.000 kuna

N1 Televizija/Danas.hr

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo