PETROV O KARAMARKOVOJ AFERI: / 'Situacija nije dobra, svaki dan izlaze novi detalji'

Image
Foto: screenshot
18.5.2016.
19:55
screenshot
VOYO logo

"Situacija nije dobra, svaki dan izlaze novi detalji", rekao je Petrov, a na pitanje hoće li Most stati na Karamarkovu stranu odgovara: "Most će dati na vrijeme svoju odluku. Treba čekati da se vidi kako će se razviti situacija". Upitan očekuje li da će biti još ugovora u kojima će biti vidljive suradnje Ane Karamarko s još nekim tvrtkama, odgovorio je: "Ne mogu to znati. Nisam ni znao da će nakon ovog prvog dijela biti i drugi dio koji je izašao. Zato kažem, trebalo bi pričekati".

Na sastancima užeg kabineta Vlade ni riječi o Ini i MOL-u

Istaknuo je kako za vrijeme sastanaka užeg kabineta Vlade nije bilo riječi o Ini i MOL-u te dodao da informacijom o mogućem sukobu interesa kod Karamarka nisu htjeli ugroziti njegovu obitelj, što im je Karamarko zamjerio, već zaštititi nacionalne interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U trenutku kada smo izašli prvi, makar nas se zbog toga osudilo, nama je bilo u cilju zaštiti nacionalne interese. I nije mi bilo u cilju na bilo kakav način utjecati ili dovesti u nepovoljan položaj bilo čiju obitelj. Bilo mi je bitno zaštititi državu. To je ono što sam ja javno izrekao i prvi put nečije ime i prezime sam javno izrekao jer sam smatrao da je ono što se događa nedopustivo."

Kazao je i, citirajući Milijana Brkića, kako Vlada ne ovisi o jednom čovjeku nego o cijelom timu pa je sukladno tome u ovom trenutku stabilna. "Vlada može biti stabilna i bez Karamarka i mene", rekao je Petrov. Sve o aferi Konzultantica možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KARAMARKO KAŽE DA NEMA AFERE: /

'Sumnjam da su ugovori procurili iz Porezne, tamo su kadrovi bivše vlasti'

Image
KARAMARKO KAŽE DA NEMA AFERE: /

'Sumnjam da su ugovori procurili iz Porezne, tamo su kadrovi bivše vlasti'

'Bilo bi najbolje da smo imali mogućnost uvida u te informacije'

"Sigurno postoji i politička odgovornost. Barem u određenom dijelu. Bilo bi najbolje da smo imali mogućnost uvida u te informacije, jer danas bi sigurno situacija bila lakša. Bilo bi neke stvari jednostavnije komunicirati", istaknuo je na pitanje postoji li politička odgovornost Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan koliko je realna mogućnost da Most podupre SDP i Zorana Milanovića, kazao je kako su mu poznate lobističke sposobnosti Milanovića iz vremena nakon parlamentarnih izbora. "Ja bih ovom trenutku savjetovao da baš i nije popularan u Mostu i da ne lobira jer bi mogao izazvati kontraefekt."

Demantirao je glasine da iza mnogih ugovora ili nekih stvari koje se tiču Ine i MOL-a stoji Most. "Ne vidim zbog čega bi mi na bilo kakav način rušili Vladu. Mislim da svaka osoba, građanin Hrvatske, treba zaštititi interes te države i ako postoji bilo kakva mogućnost da se naškodi državi, da svaki građanin koji je odgovoran to treba prijaviti. Most iza ovih napada sigurno ne stoji. Po meni je ovo prvenstveno problem unutar HDZ-a i ne bih volio da se sad na bilo kakav način optužuje Most ili sudionici koji su u Mostu. Volio bih da to HDZ unutar sebe riješi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo