BOŽO PETROV: / "Nikakvog tajnog sastanka nije bilo"

Image
Foto: Božo Petrov, Marko Prpić

"Most nije razgovarao sa Sandrom Švaljek na način da mi od nje tražimo suglasnost ili odobrenje za kandidata s premijera.

10.12.2015.
9:43
Božo Petrov, Marko Prpić
VOYO logo

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u Novom danu N1 Televizije demantirao je navode nekih medija da su nezadovoljni zastupnici Mosta održali tajni sastanak jer se ne slažu načinom na koji on vodi pregovore. Navodno se bune da odlučuje umjesto njih.

"Nije bilo takvog sastanka. Postoje različite glasine, zadnja tri tjedna je mnoštvo neistina i insinuacija. Nije bilo nikakvog sastanka, a pogotovo ne vijeća i zastupnika, to će biti u petak", kazao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POBUNA I TAJNI SASTANAK U MOSTU: ‘Ljuti smo na Petrova, novih izbora sigurno neće biti’

Prgomet jedini bio protiv

Na pitanje obvezuje li njegov predizborni potpis kod javnog bilježnika samo njega ili i druge zastupnike Mosta, za što ga je u srijedu prozvao Drago Prgomet, Petrov je odgovorio: "Moj potpis kod javnog bilježnika obvezuje i mene i druge. Jedina osoba koja se nije usuglasila je gospodin Prgomet. Tri dana nakon izbora je bilo jasno zašto je jedini bio protiv toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je unutar Mosta postignut dogovor da će se odluke donositi većinom i da će svi biti solidarni i podržavati većinu.

Petrov je ponovio stav Mosta da bi najbolje rješenje bilo nestranački kandidat i tripartitna vlast. "Ako jedna strana ne prihvati, mi ćemo tu priču graditi s drugom", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još bez imena konkretnog kandidata

Na pitanje može li potvrditi informaciju da je Most razgovarao sa Sandrom Švaljek o mogućnosti da bude nestranačka predsjednica Vlade, Petrov je odgovorio: "Mi u ovom trenutku nismo razgovarali s kandidatima, jer ne bi bilo korektno nametati kandidate. Kad se složimo oko svega, onda ćemo predlagati kandidata. Naravno da nismo razgovarali o tome. Nije korektno prema dvjema koalicijama da na bilo koji način unaprijed konkretiziramo tko će to biti. Tek nakon usaglašavanja sve tri strane".

Na primjedbu voditelja da je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja potvrdio da su razgovarali sa Sandrom Švaljek, Petrov se ispravio i precizirao kako su se vodili razgovori, ali ne, tvrdi, u smislu kandidata za premijera: "Što se tiče nje, Most nije razgovarao na način da mi od nje tražimo suglasnost ili odobrenje za kandidata s premijera. Mi smo u proteklih godinu dana razgovarali s brojnim stručnjacima o programu, pa tako i s njom. Ali, da smo mi odabrali svoj stav o bilo kojem kandidatu - nismo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOST POKAZAO KAKO SE TO RADI: /

HDSSB platio vrtoglavi iznos za dva mjesta u Saboru

Image
MOST POKAZAO KAKO SE TO RADI: /

HDSSB platio vrtoglavi iznos za dva mjesta u Saboru

Mozaik umjesto hijerarhije

Petrov je progovorio i o optužbama da odluke o Mostu i koalicijama dolaze izvan samog Mosta.

"Meni je žao što oni još uvijek nisu razumjeli način na koji Most funkcionira. Mi nemamo hijerarhiju, mi imamo mozaik, kod nas saborski zastupnici donose odluke i samo na tom sastanku se može govoriti o donošenju bilo kakvih smjernica. Sve floskule da sam ja jedan čovjek ujutro, a drugi popodne, su za mene smiješne jer meni ni vlastiti roditelji kad mi se život lomio nisu davali instrukcije nego podršku. Ne vidim zašto bi s 36 godina svoj život dao u ruke nekom drugom", kazao je šef Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se Most odluči za suradnju s HDZ-om, Petrov tvrdi da će se o tome svoje mišljenje dati svi saborski zastupnici i Nacionalno vijeće, te će svi zajedno donijeti odluku.

U tom slučaju, ponovio je Petrov u razgovoru za N1 Televiziju, Tomislav Karamarako ne bi bio prihvatljiv za premijera - baš ko što to ne bi bio ni Zoran Milanović ako dođe do suradnje s lijevom koalicijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo