nova uhićenja / Božinović potvrdio da je uhićen osumnjičenik za palež na Cresu. Doznajemo motiv slučaja iz Osijeka. Da, bizaran je

Image

Slučaj paljenja automobila policajaca na Cresu riješen je u 24 sata, a slučaj paljenja automobila osječke sutkinje u 48 sati. Motivi su privatne naravi, a u oba slučaja osumnjičenici su muškarci

13.4.2023.
12:50
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je izvijestio kako je policija uhitila osumnjičenika koji se dovodi u vezu sa paležom automobila dvojice policijskih službenika na Cresu.

"Policija je sinoć uhitila osobu koja dovodi u vezu s djelom. Vezano za taj, ali i ostale sučajeve, glasnogovornici daju preliminarne podatke i da daju ono što u datom trenutku mogu dati. Policija ne može govoriti, pa tako ni za slučaj sutkinje u Osijeku, o motivu. Nije dobro brzati sa zaključcima i treba neko vrijeme da se nešto utvrdi", rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvjestio je da se u oba paleža, i za slučaj automobila sutkinje u Osijeku te dva automobila policajaca na Cresu, riječ o muškarcima za koje se sumnja da su počinitelji djela.

Božinović je rekao da se slučaj Cresa riješio u 24 sata, a slučaj u Osijeku za 48 sati te da motivi niti jednog slučaja nemaju veze s poslovima koje obavljaju žrtve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznajemo kako je mogući motiv za slučaj paljenja automobila sutkinje Vlaste Šimenić Kovač u Osijeku sasvim bizarne naravi. Moguće je riječ o razmirici oko parkirališnog mjesta.

Image
kolateralne žrtve /

Buktinja na Cresu progutala i auto profesora glazbenog, kupio ga je prije 6 mjeseci - za odlazak u mirovinu

Image
kolateralne žrtve /

Buktinja na Cresu progutala i auto profesora glazbenog, kupio ga je prije 6 mjeseci - za odlazak u mirovinu

Osječka policija u međuvremenu je dovršila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom". Izvjestili su kako je osnovana sumnja da je  9. travnja oko 6 sati prinošenjem otvorenog plamena zapalio parkirani automobil u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac se potom udaljio s mjesta događaja. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, a ozlijeđenih nije bilo. Automobil sutkinje u cijelosti je izgorio, nastala je materijalna šteta od 30 tisuća eura.

A policija je objavila da je oštećeno parkirano mjesto uz njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

Ne navodeći identitete ni sutkinje ni osumnjičenika policija je priopćila kako sumnja da je 37-godišnjak 9. travnja oko 6 sati ujutro prinošenjem otvorenog plamena zapalio parkirani automobil  u središtu Osijeka nakon čega se udaljio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobil je  potpuno izgorio, oštećen je i susjedni parkirani automobil, a 62-godišnjoj vlasnici učinjena je  šteta od 30 tisuća eura.

Požar su ugasili pripadnici osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe, a ozlijeđenih osoba nije bilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 37-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku osječko-baranjske PU uz kaznenu prijavu zbog sumnje  dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, navode u policiji.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo