Suzdržava se komentara / Božinović o aferi 'SMS': 'Znate da ja to niti znam, niti mogu komentirati, ali policija ne zna ništa'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Hrvatska policija nema nikakvu službenu informaciju', naglasio je Božinović

20.10.2019.
15:17
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odbio je u nedjelju komentirati napise o aferi ''SMS'' prema kojima zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić neće biti optužen za nezakonito nadziranje četiriju žena, poručivši da kao ministar ne zna i ne može govoriti o istragama koje provode policija i DORH.

"Vi znate da ja kao ministar niti znam, niti mogu komentirati istraživanja koje provodi policija, a još manje mogu komentirati postupke koje provodi Državno odvjetništvo", izjavio je Božinović u Zaprešiću gdje je sudjelovao na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju ''Memorijal bana Josipa Jelačića'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što mogu reći jest da sam od glavnoga ravnatelja Policije dobio informaciju da hrvatska policija nema nikakvu službenu informaciju", naglasio je Božinović.

Jutarnji list objavio je u nedjelju kako potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ipak neće biti optužen za nezakonito nadziranje četiriju žena kao ni njegov brat Jozo te kum Blaž Curić i bivši policijski informatičar Franjo Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako formalna državnoodvjetnička odluka navodno još nije donesena, do optužbe Brkića i ostalih u ovom predmetu gotovo sigurno neće doći jer rezultati istraživanja nisu potkrijepili početne sumnje da su braća Brkić, Curić i Varga počinili inkriminirana kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo