trebalo ga se riješiti /

Božićno drvce je odradilo svoje pa završilo na stablu: Riječanin 'raskitio' jelku bacivši je - kroz prozor!?

Image
Foto: Rijecanin.rtl.hr

Pravoslavni Badnjak i Božić su prošli, valjalo se na brzinu 'riješiti' drva, da valjda ne bi netko u susjedstvu pomislio da vlasnik ovog drvca nije pravi hrvatski vjernik

8.1.2018.
8:57
Rijecanin.rtl.hr
VOYO logo

Božićno-novogodišnji blagdani i neizostavno kićenje božićnog drvca unose nam u srca toliko nade i radosti, a unatoč apelima sa svih strana neki i dalje nakon blagdana s božićnim drvcima postupaju neprimjereno, piše Rijecanin.rtl.hr.

'Islužena' božićna drvca tako možemo vidjeti odbačena u parkovima, po cestama, uz kontejnere sa smećem… i na mnogim drugim neprimjerenim mjestima za tako nešto, usprkos tome što je i gradsko komunalno društvo Čistoća na vrijeme oglasilo program organiziranog prikupljanja božićnih drvca po riječkim kvartovima i naseljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No netko je u riječkoj Ulici Emilija Randića otišao i korak dalje – božićno drvce koje je 'odradilo svoje' jednostavno je – izbacio kroz prozor svoga stana! Cilj je vjerojatno bio pločnik ispred stambene zgrade (?!), odakle ga je 'bacač' možda namjeravao pokupiti i odnijeti na neko odlagalište, no ruka i mozak nisu baš bili do kraja usklađeni pa je božićno drvce završilo u – granama stabla uz stambenu zgradu, piše Rijecanin.rtl.hr.

Kako će ga odatle maknuti, i hoće li se uopće truditi, ostaje za vidjeti. No sigurno će neko vrijeme ovo božićno drvce u krošnji stabla ostati ružna slika i gorak podsjetnik na to kako mnogi od nas ne znaju na ekološki prihvatljiv i dostojan način vratiti prirodi ono što je nama priroda tako nesebično dala…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo