'vraćaju novac' /

Boris Žgomba za RTL: 'Postoje agencije koje imaju Covid-osiguranje u skijaškim aranžmanima'

'U cijenama postoje oscilacije, ali rano je govoriti', rekao je

4.10.2020.
19:00
VOYO logo

Listopad je mjesec kada su se prijašnjih godina već lovili skijaškiaranžmani posebno za prvi skijaški tjedan u siječnju, no korona sezona to je poremetila.

Ove godine skijaši su oprezniji posebno nakon prošlogodišnje sezone kada se zaraza većinom i proširila na povratku skijaša s europskih skijališta. 

Image
Gdje slaviti? /

Vlasnici zatvaraju igraonice i rođendaonice: 'Strah od širenja zaraze uvukao se među roditelje'

Image
Gdje slaviti? /

Vlasnici zatvaraju igraonice i rođendaonice: 'Strah od širenja zaraze uvukao se među roditelje'


Brojne turističke agencije već sada se prilagođavaju i nude popuste, neke čak i povrat novca u slučaju otkazivanja putovanja zbog mogućeg širenja epidemije. No i u Nacionalnom stožeru pažljivo prate situaciju u zemljama koje u skijaškoj sezoni Hrvati najčešće posjećuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O trendovima ovogodišnje korona skijaške sezone razgovarali smo s predsjednikom Udruženja putničkih agencija, Borisom Žgombom.

Prošle godine već u ovo doba teško je bilo doći do rezervacije za popularni ski tjedan u nekim destinacijama u Francuskoj i Italiji - a kakvo je danas stanje? Boris Žgomba je rekao: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao bih da je skijanje opterećno Covid-19 krizom kao što je opterećen i turizam u Hrvatskoj. Aranžmani skijanja se prodaju, postoji inetres, donekle se manje bukira. Važno je reći da su neke agencije stavile Covid- osiguranje koje osiguravaju 100% vraćanja uplaćenog novca".

Vlada je ta koja određuje zapravo uvjete. Očekivano one kojima pristižu turisti imaju drugu filozofiju od onih u koje se vraćaju. Nećemo na skijanje u Austriju ili Italiju ako moramo dva tjedna u samoizolaciju. Na pitanje "Tko odlučuje o tome?", rekao je:

"Počeli smo razgovarati s odgovornima, objektivno je rano reći što će biti i kako. Glavni skijaški termin počinje poslije blagdana Sveta tri kralja, poslije 6. siječnja. Znamo da su ove godine zbog Covida i drugih razloga drugačiji termini praznika. Ne bih rekao da je preporuka da se ne ide na skijanje kvalitetna - treba ići na skijanje ali se treba i čuvati."

Neizvjesna je ski sezona - ali cijene nisu toliko povoljne...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku, rano je reći ali, još uvijek nema oscilacija. Hoće li ih biti - ovisno o ponudama i potražnji. Mislim da možemo očekivati svakakve scenarije", rekao je Boris Žgomba i za kraj rekao: 

"Činjenica da postoji mogućnost vraćanja uplaćenog novca za skijaške aranžmane kod nekih agencija zainteresiralo je i goste i klijente". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo