Prvi, ali ne i zadnji korak /

Borba s apsurdnim sustavom: Franka napokon može u vrtić, ali samo uz posebne uvjete!

Image
Foto: RTL

Umjesto pet dana u tjednu Franki je najprije dopušteno da ide u vrtić samo dva dana

17.9.2019.
15:00
RTL
VOYO logo

Djevojcica Franka od četvrtka će ipak moći ići u vrtić svih pet dana, ali uz opservacijski ugovor na tri mjeseca. Odlučilo je tako vrtićko povjerenstvo, što svakako predstavlja korak naprijed, no Frankina borba ovdje ne završava.

Podsjećamo, petogodišnjoj Franki iz Križevaca, kako smo nedavno izvještavali, onemogućen je odlazak u vrtić jer "nosi naočale i ima strabizam". Upravo je to odgovor koji je Frankina majka dobila nakon što je stručni tim vrtića procijenio da je Franka "dijete s posebnim potrebama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto pet dana u tjednu Franki je najprije dopušteno da ide u vrtić samo dva dana. Tako djevojčica dva dana tjedno ide u gradski vrtić "Križevci", a tri dana u Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iako Franka nije dijete s posebnim potrebama.

Majka djevojčice rođene prijevremeno - u 27. tjednu trudnoće, koju se mora zdravstveno pratiti do osme godine, ali bez ijedne dijagnoze, znači zdrave djevojčice, poručila je kako će se boriti za  Franku. Tražila je ponovno razmatranje odluke stručnog tima vrtića te da se njezinu djetetu omogući pohađanje vrtića svih pet radnih dana u tjednu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam dokumentaciju od Goljaka, od Rebra, od svih doktora koji nju prate da je ona spremna za redovan vrtić, u svemu je ulovila svoje vršnjake", ispričala nam je nedavno Frankina majka koja se obratila pravobraniteljici za djecu, čiji je Ured odmah reagirao i poručio da će slučaj istražiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo