Gospodarski forum u Duabiju /

Bogati šeici pokazali veliki interes za hrvatske robote: 'STEMI roboti uskoro će podučavati Arape'

Image
Foto: Hrvatska gospodarska komora

Otvoren je gospodarski forum u Dubaiju na kojem su ojačane veze HGK i UAE

11.11.2018.
14:29
Hrvatska gospodarska komora
VOYO logo

Arapski partneri iskazali su veliki interes za hrvatske robote za učenje robotike. Otvoren je gospodarski forum u Dubaiju gdje je Ivan Barbarić, podpredsjednik Hrvatske gospodarske komore najavio i otvaranje Predstavništva HGK u Ujedinjenim Arapkim Emiratima. 

„Prehrambena i obrambena industrija Hrvatske već su prisutne na ovom tržištu, sada je vrijeme za iskorak i u drugim granama, kao što su IT, industrija i infrastruktura. Današnji Sporazum o suradnji ne smije i neće ostati mrtvo slovo na papiru, a u tome će naše Komore odigrati ključnu ulogu“, kazao je Barbarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Uvjeren sam da će u vremenu pred nama STEMI roboti podučavati ljude s područja UAE kako programirati, 3D modelirati ili izraditi vlastitu mobilnu aplikaciju. Imao sam niz vrlo konkretnih razgovora zbog čega sam uvjeren u finalizaciju poslovanja,“ rekao je Slobodan Velikić iz tvrtke STEMI. 

STEMI je tvrtka čija je misija privlačenje mladih u svijet znanosti, tehnologije i inovacije, tzv. STEM područje. Kroz svoje proizvode, tehnološke avanture, mlade transformira iz konzumenata tehnologije u stvaraoce i inspirira na poduzetništvo i stvaranje novih tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Colliers International Hrvatska posljednjih godinu i pol dana radi na privlačenju investitora iz Dubaija i Abu Dhabija.

„Neki od najvećih investitora i developera, poput Damaca i Emaara posjetili su Hrvatsku i prepoznali njezin potencijal. Kao rezultat našega rada danas smo u aktivnim pregovorima i očekujemo skoro zaključenje nekoliko projekata na našoj obali i u Zagrebu,“ kazala je Vedrana Likan, direktorica Colliers Internationala. 

Potpredsjednik Trgovinske i industrijske komore Dubaija, Atiq Nassib, rekao je da je ovaj Forum početak uspješnije i dublje suradnje Hrvatske i UAE. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Imamo izvrsne odnose s hrvatskom Vladom i zahvalni smo na velikoj potpori u organizaciji Expo 2020. godine. Zadovoljan sam i s povećanjem broja turista iz Hrvatske, lani nas je posjetilo 14.000. Mi smo po prirodi poslovnjaci i zanima nas posao. Zanimaju nas poljoprivredna i prehrambena industrija, transport, edukacije. Vi ste interesantan partner i trebamo sinergijski djelovati. Jedni drugima možemo biti vrata na tržišta u okruženju,“ rekao je Nassib

Veleposlanik Republike Hrvatske sa sjedištem u Egiptu, Tomislav Bošnjak, najavio je otvaranje konzulata RH u Dubaiju i istaknuo da Hrvatska ima kapaciteta sudjelovati u razvoju UAE. Istaknuo je da se naši narodi slažu u mnogočemu i dijele iste vrijednosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz gospodarski forum, gospodarsko izaslanstvo posjetit će i međunarodnu izložbu i godišnju konferenciju o nafti i plinu i energetskim djelatnostima ADIPEC 2018 u Abu Dhabiju na kojoj izlaže i Zajednica proizvođača opreme i davatelja usluga u naftnoj i plinskoj industriji HGK. 

UAE se može pohvaliti najraznovrsnijim i najotvorenijim gospodarstvom Bliskog istoka, političkom stabilnošću, diverzificiranim gospodarstvom, povoljnom poslovnom klimom i financijskom snagom.  

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo