Blokirat ćemo središte grada, možda se Sveučilište trgne NEEEEEE

19.1.2011.
11:18
VOYO logo

Studenti: Blokirat ćemo centar grada, možda se Sveučilište trgne Studenti kažu kako su na Sveučilištu aljkavi, spori i neučinkoviti i kako je fakultetima jedini cilj uzeti im što više novca

Pošto su svoj prosvjed najavili profesori nezadovoljni prijedlozima Zakona o znanosti, sveučilištu i visokom obrazovanju, i studenti prijete izlaskom na ulice. Ovaj put bune se članovi zagrebačkih studentskih zborova koji potkraj mjeseca ili najkasnije na početku veljače planiraju veliki prosvjed i blokadu centra metropole od zgrade SC-a do Trga maršala Tita kojim žele, kažu, upozoriti na katastrofalnu situaciju na Zagrebačkom sveučilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočarani su potezima Sveučilišta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) te smatraju da je sveučilište presporo, aljkavo i neučinkovito. Fakultetima je, bune se studenti, jedini cilj naplatiti što više od studenata koje se ignorira na svim razinama, a MZOŠ ne čini ništa da im pomogne.

Studentima smeta i što se od afere Indeks nije ništa učinilo da se kazne osuđeni profesori, a nezadovoljni su i što se sve veći broj fakulteta opet odlučuje na uvođenje prijamnih ispita. Podsjećamo, Medicinski fakultet u Zagrebu posljednji je koji se odlučio na taj potez. Zbog svega toga izlazak na ulice studenti vide kao jedino rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo