TIHOMIR RUBEŠA /

Bivši tužitelj iz slučaja obitelji Zec za RTL tvrdi da on nije kriv: 'Šeks laže'

'To je fijasko javnog tužilaštva, trebalo je izjaviti žalbu', kazao je Rubeša

10.12.2021.
19:00
VOYO logo

Tko je odgovoran za to što ubojice obitelji Zec nikad nisu kažnjeni iako su priznali zločin? Slučaj je pao iz proceduralnih razloga. 

Okrivljeni su sve priznali bez prisustva odvjetnika, a za pravosudni fijasko prozivalo se i Vladimira Šeksa koji je pak jučer upro prstom u Antu Nobila, a prozvao je i tadašnjeg zamjenika okružnog javnog tužitelja, odvjetnika Tihomira Rubešu. I to za odluku da se ne uputi žalba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rubeša pak za RTL kaže kako on nije kriv, a dokazuje to dokumentima na kojima se vidi da je prije žalbe postao odvjetnik. Usto, ni on ne krivi Šeksa za neslavni pravosudni epilog.

"Kolega Nobilo i ja smo upozorili suce da pozovu branitelje, oni su to odbili jer su imali uputu predsjednika okružnog suda jer se promijenio zakon. Tada je KZ, ukinuta je smrtna kazna i bilo je obligatorno da budu branitelji. Suci su smatrali da, kada je to ukinuto, da prisustvo branitelja nije obvezatno", kazao je Rubeša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je Vladimir Šeks pokazao njegov potpis, Rubešu je postavljeno pitanje je li odgovoran što se Državno tužiteljstvo nije žalilo. 

"To je Šeksova laž. Presuda je izrečena 9.7.1992. otpravak je stigao 6.11., a referirano je tek 23.11. zadnji dan roka. Zaključujem da dakle nije bio namjere da se izjavi. Žalba, ja nisam u tom sudjelovao, ima 1000 razloga, ali samo jedan - jer sam 1.9. postao odvjetnik, prestao sam biti zamjenik Državnog odvjetnika i nisam mogao prisustvovati sastanku gdje se donijela ta odluka", kazao je Rubeša.

"To je fijasko javnog tužilaštva, trebalo je izjaviti žalbu", dodao je.

Kazao je i da u ovom predmetu nema odgovornosti Vladimira Šeksa.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom predmetu nema odgovornosti, ja sam njemu referirao prijedloge, što sud nije prihvatio", kazao je Rubeša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo