KOMENTIRAO JE I 'HIBRIDNI RAT' / Bivši ruski veleposlanik nakon Kolindinih optužbi: 'Putin je bio impresioniran Grabar-Kitarović, ali Moskva se nikad ne miješa u tuđe izbore'

Azimov ističe da Rusiji 'ne čini nikakvu razliku tko će biti predsjednik' te smatra da i Milanović i Grabar-Kitarović razumiju da su 'prijateljski odnosi s Rusijom od nacionalnog interesa Hrvatske'

12.9.2023.
23:24
VOYO logo

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prošlog tjedana je kao gošća u Podcastu One Decision, bivšeg direktora britanske vanjsko-obavještajne službe MI6 sir Richarda Dearlovea rekla kako se Rusija umiješala u izbore na kojima je ona izgubila od Zorana Milanovića te da su izveli hibridnu akciju. Optužbe je za Danas.hr komentirao bivši ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.

"Naša politika nije baš otvorena. Nikada se ne miješamo u unutarnje poslove. Za nas je svejedno tko će pobijediti, Josipović ili Grabar-Kitarović. Moramo poštovati izbor naroda. Dakle, nije bilo nikakvog cilja u političkom, financijskom ili ekonomskom uplitanju Rusije. To nije naša politika", rekao je Azimov prisjećajući se predsjedničkih izbora 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽIVO: RAT U UKRAJINI /

Putin se obrušio na Amerikance: 'To pokazuje zvjersko lice američkog imperijalizma, zvjersko pokazivanje zuba''

Image
UŽIVO: RAT U UKRAJINI /

Putin se obrušio na Amerikance: 'To pokazuje zvjersko lice američkog imperijalizma, zvjersko pokazivanje zuba''

Prijateljski odnosi

Azimov tvrdi da je po dolasku u Hrvatsku uspostavio prijateljske odnose s Grabar-Kitarović i njezinim asistentima, Matom GranićemDariom Mihelinom te dodaje da je ona 2017. otišla u Moskvu.

"O onome što je Kolinda učinila za naše odnose mogu reći samo prijateljske riječi. Divim joj se. Bio sam s njom u dobrim odnosima i nakon što je već izašla iz politike", kazao je Azimov te dao predviđanje da će Grabar-Kitarović prije ili kasnije zauzeti vrlo važnu ulogu u Hrvatskoj ili izvan Hrvatske. Ali ni tu nije stao s komplimentima: "Vrlo je talentirana, vrlo je sposobna osoba s izvrsnim vještinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azimov ističe da Rusiji 'ne čini nikakvu razliku tko će biti predsjednik' te smatra da i Milanović i Grabar-Kitarović razumiju da su 'prijateljski odnosi s Rusijom od nacionalnog interesa Hrvatske'.

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon mjesec dana čelnik španjolskog nogometnog saveza odstupio zbog poljupca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam siguran je li moj predsjednik zvao Kolindu nakon što je izgubila izbore, ali siguran sam da je bio impresioniran Kolindom tijekom razgovora u Sočiju 2017. godine. Kolinda je predstavljala Hrvatsku, interes Hrvatske i interes Europske unije", rekao je Azimov na novinarsko pitanje o navodnom razgovoru bivše hrvatske predsjednice i Vladimira Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo