mučenje s financijama / Bivši branitelj mjesečno prima 1.300 kn: 'Mirovine nemam, imaju je oni koji su se ulizivali i platili doktore'

Image
Foto: Hina

Bivši branitelj Zoran Kolarić ima mjesečna primanja od tek 1.300 kuna, a džep puni prodajući grah

2.10.2018.
8:27
Hina
VOYO logo

Ovih dana u Podravini je aktualna klasična hrvatska braniteljska priča prepuna rupa. 

Naime, 43-godišnji Zoran Kolarić iz Srijema muku muči s financijama, a džep puni prodajući grah koji sadi kod kuće. Tužno u cijeloj priči je to što je Zoran branitelj, no mjesečno prima samo 1.300 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pet i pol godina bio sam pripadnik Puma, varaždinske 7. gardijske brigade. Mirovinu nemam, nisu mi je dali. Imaju je oni koji su se ulizivali i platili doktore, a ja nisam imao novca i evo", priča Zoran

Od 2000. godine Zoran je radio kod privatnika na šumarskim poslovima. Za dvije godine navršit će 45 godina, i kako kaže, steći će pravo na invalidsku mirovinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam tu ‘nesreću’ da u ratu nisam bio ranjen. Ali dvije noge su mi zdrobljene. Desnu mi je zdrobio auto, a lijevu drvo u šumi. Nema pravde. Mislim da zaslužujem mirovinu. Pitao sam, ali ništa od toga. Zato ima lažnih branitelja, više od pet hiljada", kaže ogorčeni Zoran. 

Nije želio govoriti o svome ratnom putu, samo je spomenuo da je vidio i doživio svašta.
Smatra da sustav brige o braniteljima nije dobar jer, s jedne strane, država plaća potpore i mirovine ljudima koji nisu vidjeli pušku, a s druge strane vojnici koji su uniformu nosili godinama, poput njega, dobivaju toliko malo novca da se s njim ne može normalno živjeti, piše Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo