TRAŽI SE 'FAN' /

Bista Ive Lole Ribara za Bandića neprocjenjiva, a na tržištu sekundarnih sirovina vrijedna 300 kuna

Uklonjena, pa vraćena, a sada netragom nestala bista Ive Lole Ribara u Zagrebu. Bandić najavljuje da će - ako je policija ne nađe - odliti novu i postaviti je ponovno

5.3.2018.
18:55
VOYO logo

Ivo Lolo Ribar nestao je sa svog postolja u Zagrebu. Brončana bista ukradena je, prema policiji, između subote u 11 sati i nedjelje u 14 pa je netko od susjeda pozvao policiju. Bista je postavljena u listopadu prošle godine kao svojevrstan odgovor gradonačelnika Milana BandićaZlatku Hasanbegoviću i Bruni Esih zbog preimenovanja Trga maršala Tita. 

"Drag mi je Lola, istina mi je još draža da se vidi tko je. Je li to uzeo fan Ive Lole Ribara ili netko tko je manji fan Ive Lole Ribara. U svakom slučaju ako se pronađe vratit ćemo bez troška na mjesto gdje pripada. Sramota je da se to događa, ako ne odlit ćemo bistu i vratit tamo gdje je bila", kazao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Lolo Ribar otkako je postavljen, bio je na meti vandala dva puta. Oba puta bista je prešarana plavim sprejom i na postolju je iscrtano ustaško znakovlje. Za sada je neutvrđeno je li nestala zbog komercijalnih ili ideoloških razloga.

Brončana bista koja je ovdje stajala bila je teška otprilike 15 kilograma i njezina vrijednost na tržištu sekundarnih sirovina iznosila bi 300 kuna. Ako ćemo ju promatrati kao umjetničko djelo onda je njezinu vrijednost teško procijeniti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako je vrijedna u kontekstu koalicije na vlasti u gradu Zagrebu - Bandićeve stranke rada i solidarnosti, Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih te HDZ-a. Hasanbegović je uputio prijedlog za njezino uklanjanje, a HDZ se onda suzdržao od glasanja kada se o tome odlučivalo pa je bista preživjela Skupštinu, a tko joj je sada došao glave - trebala bi otkriti policijska istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo