ZA ŠAKU KUNA / Liječnici pohrlili u ovaj hrvatski grad: Kada vidite koliko plaćaju kvadratni metar stana i vi biste

Zbog manjka liječnika u Specijalnoj bolnici za ortopediju, gradska uprava Biograda na Moru odlučila je dati im stanove po povlaštenim cijenama, što je tema o kojoj se ovih dana negativno govori

5.2.2022.
11:50
VOYO logo

Stara je vijest da naši liječnici i medicinske sestre odlaze trbuhom za kruhom u inozemstvo. Stara je vijest i kako zbog toga, ali i umirovljenja, u nekim gradovima nedostaje liječnika, naročito specijalista. Nova je vijest, pak, kako taj problem riješiti. U Biogradu na Moru su uspjeli privući četvero ortopeda iz Splita fizijatricu iz Vukovara i anesteziologa iz Sinja. Kako?

Stanovi za kunu po kvadratu

Gradske vlasti liječnicima koji odluče raditi u njihovoj Specijalnoj bolnici za ortopediju daju stanove na korištenje po povlaštenim cijenama. Za stan od 65 kvadrata, liječnici bi plaćali 65 kuna mjesečno, odnosno kunu po kvadratnom metru. Ugovori se izdaju na najviše pet godina. Zbog toga će bolnica moći raditi i u popodnevnoj smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽIVI U 112, A PLAĆA - 22 KVADRATA /

Šef HNS-a u najvećem stanu: 'Država nije imala nekretninu koja bi pasala, a ne isplati mi se putovati'

Image
ŽIVI U 112, A PLAĆA - 22 KVADRATA /

Šef HNS-a u najvećem stanu: 'Država nije imala nekretninu koja bi pasala, a ne isplati mi se putovati'

"S obzirom da je u cijeloj državi ortopedija elektivna djelatnost, smanjena, u smanjenom obujmu radi ili ne radi, to je naša osnovna djelatnost koju moramo raditi. Vjerojatno je i to bio razlog ovih ortopeda koji su izrazili želju doći u našu ustanovu", rekao je za RTL Mate Kutleša, ravnatelj Specijalne bolnice u kojoj je lani obavljeno više operacija nego 2019.

POS po biogradski

Iako je Županija osnivač bolnice, bez pomoći Grada Biograda teško bi opstala. Gradonačelnik Ivan Knez tvrdi kako je opstanak bolnice u interesu grada. No, brinu se i za druga deficitarna zanimanja, tako da će preostale stanove na korištenje dobiti profesori matematike, fizike ili kemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da Grad Biograd nije dao svoja dodatna sredstva i to u iznosu od dva milijuna kuna, a da ne govorim o infrastrukturi koja nas je došla pet milijuna, ovaj projekt ne bi nikad bio gotov. Mi planiramo svoje stanove raditi, baš za komercijalno. Doslovce ćemo imati svoj POS, jer drukčije ovo neće ići", rekao je Knez i dodao kako ne želi surađivati s državom, jer je loš poslodavac.

Svoj model privlačenja stanovništva Biograd planira još unaprijediti. Kažu da nema vremena za čekanje, ako žele zadržati ili privući novi kvalitetan kadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo