SVIJET OPLAKUJE ROBINA WILLIAMSA / 'Bio je munja koja je izazivala grmljavinu smijeha...'

Image

Amerika i svijet, ljubitelji filma, tuguju danas za Robinom Williamsom, jednim od najboljih i najomiljenijih svjetskih glumaca, nenadmašnim komičarom koji je imao posebnu strast prema drami, pišu svjetski mediji.

12.8.2014.
9:45
VOYO logo

LOS ANGELES - Amerika i svijet, ljubitelji filma, tuguju danas za RobinomWilliamsom, jednim od najboljih i najomiljenijih svjetskih glumaca, nenadmašnim komičarom koji je imao posebnu strast prema drami, pišu svjetski mediji.

Robin Williams pronađen mrtav: Slavni glumac počinio samoubojstvo?

Ovo je zadnja fotka koju je slavni glumac objavio na Instagramu

I Obamu rastužila smrt Robina Williamsa: 'Bio je jedinstven!'

Glumac, koji se proslavio komedijama, ali je najveća priznanja zavrijedio dramskim ulogama, u ponedjeljak je pronađen mrtav u svom domu u Tiburonu u Kaliforniji, potvrdila je mjesna policija. Šerif kalifornijskog okruga Marin rekao je da se sumnja na samoubojstvo gušenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen 21. lipnja 1951. u Chicagu Williams je kratko prije upisa 1973. na studij glume na njujorškom Juilliardu studirao političke nauke. Karijeru je počeo kao stand-up komičar, a slavu je stekao ulogom izvanzemaljca Morka u američkoj humorističnoj seriji Mork and Mindy koja se prikazivala od 1978. do 1982.

Image

Robin Williams pronađen mrtav

Najsmješniji čovjek na svijetu

U serijama je često improvizirao dijaloge, a njegov visoki nazalni glas ubrzo je postao i njegov zaštitni znak. Prvu nominaciju za Oscara ostvario je za ulogu radijskog voditelja u ratnoj komediji iz 1987. "Dobro jutro, Vijetname" koja ga je lansirala među filmske zvijezde. Film je snimljen prema istinitoj priči u režiji BarryjaLevinsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u drami "Dobri Will Hunting" u kojemu glumi senzibilnog psihijatra dobio je 1997., a iste je godine, po izboru čitatelja američkog časopisa Entertainment Weekly proglašen "najsmješnijim čovjekom na svijetu".

Poznat po izboru nekonvencionalnih uloga u komedijama i dramama kojima je potom udahnuo nešto posebno, svoje, "otkačeno", Williams je gledatelje osvojio ostvarenjima u "Društvu mrtvih pjesnika", "Kralju ribara", "Svijetu po Garpu", "Tatici u suknji", "Popaju", "Buđenjima", "Ja ću budan sanjati" i drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

William je godinama otvoreno govorio o svojoj borbi s alkoholom i ovisnosti o opijatima. Prošli je mjesec nekoliko tjedana proveo u Centru za borbu protiv ovisnosti u Minnesoti. Njegova agentica za tisak Mara Buxbaum potvrdila je da se 63-godišnji glumac dugo borio s teškom depresijom, zamolivši da se poštuje privatnost obitelji u trenucima iznenadnog i tragičnog gubitka.

Image

Robin Williams

Robin Williams ženio se tri puta i iz tih brakova ima troje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mogao je usrećiti baš svakoga! Osim sebe...'

Glumčeva smrt duboko je potresla njegove prijatelje i brojne kolege.

Redatelj StevenSpielberg kazao je da je Williams bio genij komedije, "munja koja je izazivala grmljavinu smijeha".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GarryMarshall, producent koji je izabrao Williamsa za njegovu prvu ulogu u seriji Mork & Mindy, jednostavno je ga je opisao kao čovjeka koji je "mogao usrećiti baš svakoga, osim sebe".

Sve o smrti Robina Williamsa pročitajte OVDJE!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo