RAPSODIJA U POZNANU / Bilićeve trupe pregazile Irsku!

Image
Foto: PIXSELL

Start kakav smo mogli samo sanjati! Hrvatska je dobila ono što je priželjkivala, pobjedu na početku Eura protiv Irske. A osim toga, igra 'Vatrenih' bila je uvjerljiva i pruža puno optimizma za nastavak Europskog prvenstva.

10.6.2012.
22:37
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska - Irska 3:1 (2:1)

Stadion Miejski, Poznan. Gledatelja: 40 000. Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Mandžukić (3), 1:1 St. Ledger (19), 2:1 Jelavić (43), 3:1 Mandžukić (48)

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić, Rakitić (Dujmović, 90+2), Vukojević, Modrić, Perišić (Eduardo, 88), Mandžukić, Jelavić (Kranjčar, 72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IRSKA: Given, John O'Shea, Sean St. Ledger, Dunne, Ward, McGeady (Simon Cox, 54), Whelan, Andrews, Duff, Keane (Long, 75), Doyle (Walters, 53).

POZNAN - U susretu 1. kola C skupine EURA u Poznanu su nogometaši Hrvatske svladali Irsku sa 3:1 (2:1).Hrvatska je pobjedom zasjela na vrh ljestvice skupine, a junak dvoboja bio je MarioMandžukić sa dva zgoditka. Mandžukić je zabio u 3. i 48. minuti, a jednog je dodao Jelavić (43), dok je za Irsku pogodio St. Ledger (19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je dobila ono što je priželjkivala, pobjedu na startu Eura protiv Irske. A osim toga, igra "vatrenih" bila je uvjerljiva i pruža puno optimizma za nastavak EP-a.

Početak iz snova, Hrvatska je povela već u 3. minuti. Nakon kornera Rakitića, lopta je završila na desnom krilu gdje je bio Srna, koji je ubacio za Mandžukića, a on je iz teške situacije pogodio glavom za vodstvo 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio najbrže postignuti gol na ovom Euru do sada.

Nažalost Irci su relativno brzo poravanali, u 19. minuti iz prekida. McGeady je ubacio na drugu stativu, a Ćorluki je izmakao Sean St. Ledger, koji glavom zabija za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nespretno primljenog gola Hrvatska je podignula ritam. U 22. minuti dobar udarac Perišića sa 20 metara Given je jedva obranio. Nakon toga opasnim udarcima iz daljine zaprijetili su još i Rakitić te Modrić.

Pred kraj poluvremena Hrvatska je svoju bolju igru materijalizirala novim vodstvom. Modrić je pucao sa 20-tak metara, a Ward je loše ispucao, pa je lopta došla do Jelavića, koji zabija za 2-1. Irci su se žalili na zaleđe, ali su zaboravili da je loptu Jelaviću, koji je bio iza obrane, dodao irski igrač Ward.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi još jedna prilika za "vatrene". Perišić se probio po lijevoj strani i ubacio za Rakitića, koji glavom puca iznad gola.

Nakon silovite hrvatske završnice u prvom poluvremenu, isti scenario na početku drugog dijela. Dugačka akcija "vatrenih", lopta je došla na lijevi bok do Perišića, koji ubacuje za Mandžukića, a on ponovno zabija glavom za hrvatsko vodstvo 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je nakon vodstva 3-1 usporila ritam, pa više nije bilo toliko prijetnji prema irskom golu. Irska je, pak, bila potpuno nemoćna, jedino je mogla zaprijetiti iz prekida, a i takvih je situacija bilo malo.

U 78. minuti dobra prilika za "vatrene". Nakon Srnine "rolice" Rakitić je odlično ciljao sa vrha 16-erca, ali lopta je zamalo promašila gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina prava prilika za Irce u drugom dijelu dogodila u sudačkoj nadoknadi. Nakon kornera Andrews glavom puca pored gola.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo