BIH POLICIJA ORGANIZIRANO VODI MIGRANTE U KAMP BLIZU HRVATSKE GRANICE: / Objavljena i snimka, MUP zabrinut

Image
Foto: Zeljko Lukunic /PIXSELL

'Razumijemo da kanton ima problema s tolikim brojem ljudi, međutim, taj pritisak na naše granice je potpuno nedopustiv,' ističe načelnik Uprave za granice

19.8.2019.
23:41
Zeljko Lukunic /PIXSELL
VOYO logo

Nova TV je objavila snimku na kojoj, tvrde, BiH policija organizirano vodi migrante do kampa koji je usred šume, tik uz hrvatsku granicu.

U kampu u Vučjaku nadomak Bihaća, svega šest kilometara od granice s Hrvatskom, uvjeti su krajnje nehumani. U šatorima je 700 ljudi, još barem dvostruko toliko ih je okolo. Na kampu koji je smješten na bivšem odlagalištu otpada riješen im je tek sanitarni čvor, nemaju struju, a voda se dovodi u cisternama. Tek lokalni Crveni križ pokušava olakšati migrantima boravak. No čim padne noć, migranti kreću prema Hrvatskoj granici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kamp van svih humanitarnih standarda'

"Razumijemo da kanton ima problema s tolikim brojem ljudi, međutim, taj pritisak na naše granice je potpuno nedopustiv. Zabrinuti smo biranjem lokacija za smještaj migranata neposredno uz granicu; Hrvatska kao članica EU-a uplaćuje BiH za njihov smještaj, za humanitarni aspekt tih migranata, a da ti ljudi bivaju - nesmješteni", ističe Zoran Ničeno, načelnik Uprave za granicu našeg MUP-a.

Sama snimka ga, nažalost, previše ne iznenađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vrlo smo zabrinuti ovom snimkom, a čujemo da ima još takvih snimki i događaja gdje se grupe od po stotinjak ilegalnih migranata organizirano od strane policije de facto protjeruju u Hrvatsku, odnosno stavljaju u taj improvizirani kamp koji je van svih humanitarnih standarda", kaže Ničeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo