BEZUMAN ŠEŠELJEV POTEZ IZAZVAO OŠTRU OSUDU: / 'Uzajamno se gazimo dok nam je nad glavom čizma koja nas i jedne i druge može zgaziti'

Image
Foto: PIXSELL, Srdjan Ilic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i članovi izaslanstva koje je prekinulo službeni posjet Republici Srbiji održat će izvanrednu tiskovnu konferenciju u 19:15 sati u zgradi Sabora.

18.4.2018.
18:08
PIXSELL, Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Izaslanstvo Hrvatskog sabora prekinulo je u srijedu posjet Srbiji zbog incidenata koji je izazvao osuđeni ratni zločinac VojislavŠešelj gazeći hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije.

Šešelj je, prema tvrdnjama očevidaca, u predvorju Skupštine Srbije presreo izaslanstvo Sabora, istrgnuo hrvatsku zastavu, počeo je gaziti i psovati Jandrokoviću "mater ustašku" te poručio da "pozdrave Žigmanova", kojem je prošlog tjedna prijetio "ponavljanjem zločina" za koje je osuđen u Den Haagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedile su brojne reakcije i osude ovog bezumnog čina. Među ostalima, javila se srpska premijerka AnaBrnabić, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, zastupnici MOST-a, članica saborskog izaslanstva Anka Mrak Taritaš, predsjednik HSS-a KrešoBeljak i mnogi drugi čije reakcije možete pročitati !

Image
REAKCIJE NA NOVI ŠEŠELJEV SKANDAL, OGLASILA SE I PREDSJEDNICA: /

‘Njemu je najveća kazna postojanje neovisne hrvatske države’

Image
REAKCIJE NA NOVI ŠEŠELJEV SKANDAL, OGLASILA SE I PREDSJEDNICA: /

‘Njemu je najveća kazna postojanje neovisne hrvatske države’

Nekoliko sati nakon incidenta putem Faceboka se javio i predsjednik SDSS-a MiloradPupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan dobro, u dobroj vjeri i jednako dobrim ciljevima započet posao, prekinut je zbog jedne loše radnje, izvršene u lošoj vjeri i s lošim ciljevima.

Zar nije bilo dovoljno gaženja ljudskog dostojanstva i nacionalnih osjećaja u odnosima između Hrvata i Srba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar ne vidimo da je bezumno da se uzajamno gazimo dok nam je nad glavom čizma koja nas i jedne i druge može zgaziti?

Zar nije vrijeme za uspravne Hrvate i Srbe i njihove uspravne zastave u zajednici ravnopravnih i prosperitet tih evropskih naroda?", napisao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOST: 'Šešelj treba snositi posljedice svog bezumnog čina'

Most nezavisnih lista osudio je također postupak osuđenoga ratnog zločinca Vojislava Šešelja ističući da su on i "u napad uključeni pripadnici radikala uništavanjem hrvatske zastave i uvredama izaslanicima grubo povrijedili dostojanstvo izaslanika i svih ljudi koje naša zastava predstavlja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskome saboru ne postoje ovakve radikalne opcije i ovakav se incident ne bi mogao ni dogoditi, no Srbija očito nije još imala katarzu oko svoje tamne prošlosti", ističe se u priopćenju.

"Vojislav Šešelj treba snositi posljedice svog bezumnog čina. Ovo nije prvi put da gazi po dostojanstvu Republike Hrvatske i svih njezinih građana. U Hrvatskoj nikome nije palo na pamet uništavati srpske zastave za vrijeme posjeta AleksandraVučića iako je na našu domovinu izvršena agresija. Pozdravljam odluku o prekidu službenog posjeta, to je jedini logičan potez nakon Šešeljevih uvreda. Službena Srbija treba se ispričati za ovaj skandal", prenosi Most izjavu saborskog zastupnika Tomislava Panenića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HGK ipak otvara predstavništvo u Beogradu

Hrvatska gospodarska komora (HGK) otvorit će u srijedu navečer svoje predstavništvo u Beogradu, unatoč incidentu zbog kojeg je tijekom dana prekinut službeni posjet izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji.

"Gospodarstvene aktivnosti se nastavljaju po planu, ali bez politike", rečeno je Hini u diplomatskim krugovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno otvorenje predstavništva HGK u Srbiji potvrdili su i dužnosnici HGK, navodeći da će na svečanosti "govoriti samo predsjednici gospodarskih komora" Srbije i Hrvatske.

Kako je bilo predviđeno protokolom posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji, na ceremoniji je trebao govoriti i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ali je taj dio plana izmijenjen zbog činjenice da je izaslanstvo Sabora prekinulo službeni posjet nakon incidenta što ga je u Skupštini Srbije izazvao Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo