sukob s kolegicom / Beroš o spornoj snimci i prijetnjama tužbom: 'Nisam snimao, ali sam je stavio na razglas'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ministar Vili Beroš tvrdi da je bio izložen pritiscima i agresivnim pozivima Dijane Zadravec

25.8.2020.
11:55
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je snimku razgovora koja je procurila u javnost i najavu njegove stranačke kolegice, zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice, Dijane Zadravec da će ga tužiti.

Beroš je rekao da je njegova suradnja sa Zadravec bila je profesionalna, bez nesuglasica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problemi su počeli nakon sukoba kojeg je ona imala s jednom djelatnicom u KBC-u Sestre Milosrdnice. Tada sam ukazivao da se taj prijepor mora rješavati, ne medijski, nego u ustanovi. Problemi su eskalirali tijekom izbora za ravnatelja Vinogradske bolnice", dodao je Beroš.

"Tada su počeli pritisci i vrlo agresivni pozivi prema meni. Ovo je samo jedan u nizu sličnih razgovora i on dokazuje sadržaj koncepta - pokušaj utjecaja na mene kao nekog tko ni ne može odlučivati po tom pitanju", objasnio je Beroš navodeći kako je vrlo jasno da o tome odlučuje Upravno vijeće ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da su se takvi razgovori i dolasci u ministarstvo nastavili, čemu svjedoče moji suradnici, jednom prilikom sam na sastanku kad se poziv dogodio isti stavio na razglas zato da svi oni koji su prozivani, uz mene čuju o čemu je riječ te da, u konačnici, zaštitim i sebe i njih", istaknuo je Beroš koji negira da je razgovor snimao ili pustio u javnost. 

Image
Procurila snimka /

Teške optužbe: 'Beroš me udbaškim metodama želi ušutkati i maknuti. Tužit ću ga!'

Image
Procurila snimka /

Teške optužbe: 'Beroš me udbaškim metodama želi ušutkati i maknuti. Tužit ću ga!'

S njim je u prostoriji, kazao je, bilo pet-šest, najbližih suradnika, a nije mu jasno zašto Zadravec spominje imovinsku karticu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beroš tvrdi i da premijer Andrej Plenković nije imao nikakvog utjecaja na izbor ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice. 

Slučaj je kratko komentirao i Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, rekavši da se u Ministarstvu ne provodi nikakva interna istraga o tome tko je pustio snimku i snimao. Dodao je da premijer ne bira ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon što je objavljena snimka razgovora između Vilija Beroša i Dijane Zadravec, Zadravec je najavila da će zbog objave snimke tužiti ministra Beroša.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo