'MORAMO BITI OPREZNI' /

Beroš cijepio u Zadru, pomno se prati broj zaraženih vezanih za utakmicu: 'Očekujemo porast za dva do tri tjedna'

Virus je još uvijek ono nas što nas tjera na oprezno ponašanje, rekao je Beroš

12.6.2021.
18:28
VOYO logo

Dvomilijunta doza cjepiva iskorištena je u Osječko-baranjskoj županiji gdje se danas cijepi Pfizerom, i to bez prethodnog naručivanja, a masovno cijepljenje nastavljeno je i u mnogim drugim gradovima. 

Ministar zdravstva Vili Beroš osobno je cijepio i u dvorani Višnjik. Baš tamo gdje su se prije tjedan dana masovno okupili navijači Zadra kako bi proslavili titulu prvaka, zbog čega ih je sam Beroš tada oštro kritizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su navijači pozvani na cijepljenje u dvoranu na Višnjiku gdje su prošli tjedan slavili titulu, odaziv je bio sve samo ne masovan. Ministar je čestitao klubu na sportskim uspjesima. "Ono na čemu vam nisam mogao čestitati je malena nesmotrenost prilikom proslave osvajanja prvenstva što je na neki način razumljivo. Međutim virus je još uvijek ono nas što nas tjera na oprezno ponašanje", rekao je Beroš. 

"Zajedno možemo pobjediti utakmicu"

Usput je cijepio  drugom dozom direktora Košarkaškog kluba Zadar, koji je preuzeo odgovornost za taj propust. "Nemojmo dozvoliti da sezona počne, gledajući sport i košarku, a da mi nismo spremni. Znači, pripreme igrača počinju u osmom mjesecu, a pripreme navijača počinju danas ovom akcijom", rekao je direktor KK Zadar Željko Žilavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijepljenjem kupujemo kartu ne samo za naše tribine, nego za ovu turističku sezonu. Brzo će doći jesen, novi izazovi, nove utakmice stoga moramo biti spremni. I zajedno možemo pobijediti utakmicu, ali jedino cijepljenjem", kazao je Beroš. 

Image
kako motivirati građane? /

U Hrvatskoj cijepljeno više od 1,4 milijuna ljudi, Plenković poziva: 'Minuta je dovoljna...'

Image
kako motivirati građane? /

U Hrvatskoj cijepljeno više od 1,4 milijuna ljudi, Plenković poziva: 'Minuta je dovoljna...'

Interes za cijepljenje u padu

No nema sumnje da je interes za cijepljenje u padu. "Partner me motivirao, on mi je preporučio da se cijepim. On se već cijepio, pa je rekao da bi bilo dobro da se i ja", rekla je Zadranka Helena Požar

"I svi naši poslovi će biti ograničeni jer nećemo moći putovati, bit ćemo ograničeni tako da mislim da puno više možemo patiti nego dobiti pozitivnog. Smatram da bi se trebali cijepiti da ovo napokon prođe", kaže Zadranin Šime Zelić

Broj zaraženih vezano za utakmicu ne raste

Broj zaraženih zbog okupljanja u dvorani Višnjik, ali i na ulicama još nije u porastu. "Zasad još uvijek ne, očekujemo porast za dva do tri tjedna. Sad je prošlo tjedan dana. Još nemamo novooboljelih vezano za utakmicu. Mi to pomno pratimo, pratimo tjedno, dnevno", rekao je voditelj Službe za epidemiologiju ZJZ Zadar Alan Medić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana trebat će pripaziti i na okupljanja u fun zonama prilikom praćenja nogometnih utakmica. No, zato iz Zadra još jednom apel svima da se cijepe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo