lokalni izbori kao sudbina /

Bernardić u sve većim problemima: oporba u SDP-u čeka prvi pravi povod za njegovu smjenu

Sve je teža situacija Davoru Bernardiću u SDP-u. Njegovi stranački neistomišljenici preteško skrivaju koliko ga ne prihvaćaju

6.3.2017.
18:51
VOYO logo

Davor Bernardić najavio je okupljanje stranaka ljevice i centra. Sutra će u Koprivnici potpisati Deklaraciju o dobrom društvu s HSS, HSU, pomalo zaboravljenim laburistima, stranka Ive Josipovića, ali ne i HNS!

"HNS pozivamo da nam se pridruže kao god žele, kad god mogu, kad god hoće. Ja na to ne bih gledao kao na odbijanje", poručuje Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozdravljam okupljanje manjih stranaka na ljevici jer Hrvatskoj treba jaka socijaldemokracija, kao što joj treba i snažan građansko-liberalni centar. Na lokalnim izborima trebaju jaki kandidati i jaki program. Sve će biti dobro", poručio je putem Facebooka predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

HNS već dugo ima svoju kandidatkinju za Zagreb, ali potpredsjednik SDP-a jasno poručuje da Anku Mrak Taritaš neće podržati bez nacionalnog dogovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP u Zagrebu neće podržati Anku Mrak Taritaš ako se prije toga ne potpiše strateški dogovor o suradnji SDP-a i HNS-a na razini cijele Hrvatske, u svim lokalnim jedinicama gdje je suradnja moguća", poručuje potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

I bez problema oko kandidata za Zagreb, situacija u stranci je napeta: takozvani Milanovićevi ljudi Bernardića i dalje ne prihvaćaju. Stječe se dojam da su mu već pripremili političku omču koju će baciti nakon lokalnih izbora.

"Naravno da politička budućnost svakoga tko je u politici ovisi o rezultatima. Apsolutno nitko od nas ne može pobjeći od odgovornosti, kako za rad u svojoj sredini, a tako što si više u hijerarhiji stranke tako i za rezultate u drugim sredinama", kaže potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"Ja bih ipak pričekala rezultate izbora, ne bih spremala ražanj dok je zec u šumi niti bih sada prejudicirala bilo kakvu potrebu za preuzimanjem odgovornosti", kaže, pak, saborska zastupnica Sabina Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analitičari smatraju da je Bernardić propustio na vrijeme izabrati svoje suradnike. Sada svaka i najava promjene izaziva potres.

Bernardić će se 21.svibnja prema procjeni nekih naći na nemogućem testu - izborima na kojima su izudaranom SDP-u šanske nevelike, ali i s unutarnjom oporbom koja evidentno čeka prvi pravi povod za njegovu smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo