BERNARDIĆ I SDP-ovci: / 'Onaj tko tuče ženu je kukavica i papak, a svima je jasno koliki utjecaj u Hrvatskoj imaju klerikalne udruge'

Image
Foto: Pixsell

Davor Bernardić, Karolina Leaković i Joško Klisović održali su konferenciju za medije, a tema je bila ratifikacija Istanbulske konvencije.

24.10.2017.
15:55
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska i dalje nije ratificirala Istanbulsku konvenciju za sprječavanje nasilja nad ženama. Protiv ratifikacije otvoreno se bore konzervativne udruge na čelu sa Željkom Markić, a protiv su se otvoreno izjasnili i biskupi.

Image
ŽELJKA MARKIĆ: /

'Ne želimo da se djecu podučava da mogu sami birati što su oni'

Image
ŽELJKA MARKIĆ: /

'Ne želimo da se djecu podučava da mogu sami birati što su oni'

'Hrvatska je još 2013. godine potpisala Istanbulsku konvenciju i ne znam što vladajući čekaju s ratifikacijom i čega se boje. Ratificiralo ju je 15 zemalja članica Europske unije, među njima i one koje imaju demokršćanske vlade. Posljednja koja je to napravila je upravo Njemačka. Tu su i Poljska, Francuska, Španjolska i mnoge druge države koje su omogućile bolju zaštitu prije svega žena u obitelji. Obiteljsko nasilje je nažalost u porastu', rekao je Bernardić, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako Hrvatskoj treba nulta stopa tolerancije na nasilje.

'Onaj tko tuče ženu je kukavica i papak i Hrvatska će mu pomoći da se tako osjeća, ali nisu puno bolji ni oni koji ne žele ratificirati Konvenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pozivam Plenkovića da se ne skriva i da mu ne treba pola godine kako bi napravio civilizacijski iskorak, a potpisivanje Konvencije jest civilizacijski iskorak', rekao je Bernardić.

Karolina Leaković upozorila je na rad konzervativnih udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svima je jasno koliki utjecaj imaju klerikalne i konzervativne udruge kad se donose određeni zakoni. Jasno je da je Vlada slaba i da se ne može i ne želi suprotstaviti zahtjevima konzervativnih udruga poput Vigilarea i U ime obitelji', rekla je te dodala kako se ne zna što je Plenković tim udrugama obećao.

'Kad će Sabor ratificirati Istanbulsku konvenciju? Nadamo se da znate taj odgovor i da on nije u rukama Vice Batarela, Željke Markić i desničara koji određuju kako će se voditi politika u Hrvatskoj', rekla je Leaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo