Prepucavanje se nastavlja / Bernardić odgovorio Jandrokoviću: 'Plaća mu je porasla za 4000 kuna. Ja imam jednu od najnižih u Saboru'

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odgovorio je Jandrokoviću kako je transparentnost jedna od najvažnijih vrijednosti

14.11.2019.
16:28
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je današnju raspravu o plaći s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. 

"Transparentnost je jedna od najvažnijih vrijednosti, kako SDP-a, tako i moja osobno. Građani imaju pravo znati tko ih zastupa, za koji novac i s kojim ciljem. Moja je plaća jedna od najmanjih u Hrvatskom saboru. Nemam nijednu funkciju unutar Sabora koja bi mi donijela povećanje. Nisam nikada lagao o tome koliko zarađujem, niti bez razloga prozvao drugu osobu ni po jednom pitanju", istaknuo je Bernardić te dodao kako je Gordan Jandroković prikazavši samo dio činjenica o svojoj plaći, namjerno zavarao javnost kako bi prikrio što mu je HDZ-ova Vlada omogućila.

"Možda je to za njega sitniš, ali teško da je mogao zaboraviti da mu je neto plaća od sredine 2016. godine do prosinca 2018. porasla za 4000 kuna. Kakvu poruku prešućivanjem ovog iznosa šalje građanima koji ga i plaćaju?", zapitao se Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, iz Jandrovkovićevih platnih lista, a na uvid je dao jednu iz lipnja 2017.  te drugu iz listopada 2019. godine, šef Sabora je za prošli mjesec ove godine primio 785 kuna manju plaću nego što je imao imao u lipnju 2017. , a sam je prije u raspravi s Bernardićem rekao da mu je na plaću prijavljeno jedno dijete manje.

Jandrokovićeva plaća iz lipnja 2017. godine iznosila je 23.258 kuna, a u listopadu ove godine 22.473 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo