'Vjerujem da će presuditi razum' /

Bernardić dao naslutiti da se predsjednica slaže s oporbom i da je za Barišićevu smjenu

Image

'Očekujemo da će pobijediti razum i da će Plenković smijeniti Barišića te da neće biti više uteg vlade. To je bila tema razgovora i s predsjednicom', poručio je Bernardić

8.2.2017.
16:33
VOYO logo
Image
šef sdp-a u kolindinom uredu /

Predsjednica Grabar-Kitarović primila Bernardića: dvojac se složio oko obrazovne reforme

Image
šef sdp-a u kolindinom uredu /

Predsjednica Grabar-Kitarović primila Bernardića: dvojac se složio oko obrazovne reforme

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak predsjednika SDP-a DavoraBernardića, a kako je priopćeno, razgovarali su o važnosti ponovne uspostave kulture dijaloga u političkome i medijskom prostoru Hrvatske te definiranju strateških ciljeva i vizije razvoja hrvatske države, o kojima bi postojalo suglasje dionika političkoga i javnog života.

Složili su se kako je jedno od takvih područja obrazovanje koje je nužno reformama modernizirati, te da ciljeve treba postaviti i u području obrane i nacionalne sigurnosti, vanjske politike i gospodarstva, kao i u ostalim područjima društvenoga i javnog života, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, čini se da su razgovarali i o kontroverznijim političkim temama jer je Bernardić danas izjavio da mu je predsjednica u razgovoru iznijela i svoj stav o ministru znanosti i obrazovanja, Pavi Barišiću kojeg sutra u Saboru očekujje glasovanje o povjerenju zbog afere s plagiranjem.

Bernardić je dao naslutiti kako se i predsjednica s njime na sastanku složila s oporbom da treba smijeniti Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da će pobijediti razum i da će Plenković smijeniti Barišića te da neće biti više uteg vlade. To je bila tema razgovora i s predsjednicom i zajedno smo se složili da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja. Nismo razgovarali oko smjene, ali je činjenica da smo razgovarali o tome da je reforma obrazovanja nužna i da je pitanje, s obzirom na opterećenje koje je u Vladi, moguće to provesti, a opterećenje je Barišić. Pa kako će čovjek pood ovakvim teretom provesti reformu, a ona je nužna. Mi smo razgovarali o budućnosti reforme obrazovanja", rekao je predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo