BELJAK ZAOŠTRIO TON: / 'Neki vode svoje ratove preko leđa HSS-a, a ja to neću dopustiti'

Image
Foto: PIXSELL, Igor Šoban
27.9.2016.
22:35
PIXSELL, Igor Šoban
VOYO logo

Image
POTVRDILA MILANKA OPAČIĆ: /

'Narodna koalicija više ne postoji, ubio ju je Krešo Beljak'

Image
POTVRDILA MILANKA OPAČIĆ: /

'Narodna koalicija više ne postoji, ubio ju je Krešo Beljak'

Sada smo, dodaje, "na liniji s Pantovčakom" i dogovaraju se termini.

"Dobili smo poziv da dođemo na konzultacije kod predsjednice Republike zajednički kao Narodna koalicija. Mi smo se bili spremni odazvati. Ali, neki drugi nisu i tražili su da se na konzultacije ide samostalno", istaknuo je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako se čuo s potpredsjednicom SDP-a Milankom Opačić i predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom i oni su mu potvrdili informaciju kako se na konzultacije ide samostalno. Beljak kaže da je u principu to u redu. "A što se HSS-a tiče, nama je to svejedno. Mi smo bili spremni otići zajedno, a možemo otići i sami", kaže Beljak.

I dalje tvrdi da je HSS opozicija

Poručio je i da je HSS-ova odluka jasna. "Opozicijska smo stranka i dajemo 100 dana mira vladajućoj većini koja je dobila izbore", rekao je. Napomenuo je i da je u razvijenom svijetu demokratska praksa da se da 100 dana kako bi se ljudi mogli konsolidirati, imenovati ministre i zamjenike, ljude po poduzećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljak je također naglasio kako je ključno da HSS nije vodio nikakve pregovore s HDZ-om niti sa bilo kojom drugom strankom vezano uz sastavljanje većine te naglasio da ostaju opozicijska stranka. "Nitko od petero izabranih saborskih zastupnika HSS-a nije ni u kakvom kontaktu s HDZ-om. HSS sigurno ostaje opozicijska stranka", dodao je.

Tvrdi da neki ratuju preko leđa HSS-a

Upitan hoće li dati potpis podrške predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, Beljak je odgovorio da su oni sve o tome rekli. "Pozivam se na odluku koju smo donijeli prije desetak dana i koja je vrlo jasna", rekao je te naglasio da je Hrvatskoj što prije potrebna Vlada te da je vrijeme da "igre prestanu" i da HSS u tome neće sudjelovati. A napise 'dajemo potpise, ne dajemo potpise' više stvarno ne bih komentirao jer je očito da neki ratuju svoje ratove preko leđa HSS-a, a to neću dopustiti", naglasio je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio je 20. rujna da je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da će petero saborskih zastupnika HSS-a dati potpise predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za budućeg mandatara hrvatske Vlade, ne tražeći za HSS ništa iako takva praksa, kako je rekao, dosad nije viđena u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo