BELJAK: / Bernardić je pozvao Most u koaliciju, Grmoja i Petrov su to s podsmjehom odbacili. To su neostvareni HDZ-ovci'

Image

Razgovarali su i s nezavisnim Markom Vučetićem, no njega ponuda nije zadovoljila

10.5.2020.
21:00
VOYO logo

SDP je na parlamentarne izbore odlučio izaći u većoj koaliciji nazvanom Restart koalicija kojoj su zasad pristupili HSS, HSU, GLAS Anke Mrak Taritaš i SNAGA Gorana Aleksića.

Šef HSS-a Krešo Beljak rekao je kako je nužno stvaranje široke koalicije te dodao kako isto razmišlja i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, prenosi Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori s Mostom propali

Otkrio je kako je prije mjesec dana s Bernardićem ispitivao mogućnost okupljanja svih ideološki raznorodnih stranaka koijma je zajednički nazivnik da žele ići protiv HDZ-a. Među tim strankama je i Most koji je prije nekoliko godina doveo HDZ na vlast.

"Predložio sam to i Nikoli Grmoji i Boži Petrovu, ali to je s podsmjehom odbačeno, što je jasno jer je riječ o neostvarenim HDZ-ovcima. Mostovci nikad nisu ni pomišljali na bilo koju drugu priču osim HDZ-a", rekao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Marko Vučetić ih je odbio

Razgovaraju i još s nekim strankama poput IDS-a i PGS-a, ali i s nekim županima, gradonačeknicima i načelnicima.

"Što se tiče HSS-a i mene osobno, naš je jedini uvjet bio da imamo kandidate u svim izbornim jedinicama, tako da će HSS imati na listama 15-ak mjesta, a definitivan raspored mjesta dogovorit ćemo naknadno", rekao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarali su i s nezavisnim Markom Vučetićem, no njega ponuda nije zadovoljila, dodao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo