Par u policiji otkriva detalje / Bebu su pred crkvom ostavili mladi roditelji, oduzet im i trogodišnji dječak: donosimo nove detalje o djevojčici u žutoj haljinici

Riječ je o 22-godišnjoj nezaposlenoj majci, koja navodno nije završila osnovnu školu dok je 35-godišnji otac građevinski radnik koji zbog posla često izbiva

27.7.2017.
18:39
VOYO logo

Djevojčica u žutoj haljinici ostavljena prošlog tjedna pred Crkvom u Brestju -  sada je uz svog trogodišnjeg brata. Zbrinuti su u Domu u Nazorovoj - do kada ne zna se. Njihovi roditelji cijeli su dan proveli u policiji otkrivajući razloge svog čina koji nikoga u Hrvatskoj nije ostavio ravnodušnim.

Djevojčica u žutoj haljinici s bijelim točkicama prodornog pogleda - mogla bi postati simbol sve djece koja žive u siromašnim obiteljima - jer upravo bi njezina priča trebala promijeniti postojeći Obiteljski zakon. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

>> Roditelji napuštene djevojčice u pritvoru: očekuje ih kaznena prijava, imaju i starije dijete koje će im vjerojatno oduzeti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Oglasio se Dječji dom iz Nazorove: 'Djevojčica je dobro zbrinuta i ima sve što joj je potrebno'

>> Javili su se baka i djeda ostavljene djevojčice? Navodno je i majka kontaktirala Centar za socijalnu skrb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> 'Susjed je prošao kraj žene koja je ostavila djevojčicu dok je gurala kolica. Radi se o crnki srednje visine'

Misterij je riješen! 6-mjesečna djevojčica u žutoj haljinici dobila je ime i prezime a njezini roditelji nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sumnjiče se za napuštanje djeteta i povredu djetetovih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriveni su nakon što su se Centru za socijanu skrb navodno javili djed i baka djevojčice koja je prošlog četvrtka ostavljena ispred Župe Dobrog pastira u Brestju. Roditelji su centru otprije poznati, a socijalni radnici danas su obišli i ostatak obitelji.  

"Ova obitelj koristila je određena prava iz materijalnih propisa, koristili su zajamčenu novčanu naknadu koja je prekinuta jer je majka počela koristiti rodiljnu naknadu. Nisu nam poznati na način prijava u smislu obiteljsko-pravne zaštite", kaže nam Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o 22-godišnjoj nezaposlenoj majci, koja navodno nije završila osnovnu školu dok je 35-godišnji otac građevinski radnik koji zbog posla često izbiva. Njihovog trogodišnjeg sina socijalni radnici  danas su odvojili  od obitelji i premjestili kod sestre u Dječji dom. Iz Nazorove poručuju da je s djevojčiom sve u redu.

"Ona je došla urednog vanjskog izgleda, urednog ponašanja, urednog napretka komunikacije tako da u biti mogli bi reći da nije bila zanemaraena. Ona se sad naravno prilagodila, lijepo je prihvatila grupu, nema problema ni oko prehrane ni oko spavanja ni oko ponašanja dakle sve je u redu s djevojčicom", ističe Jelica Belošević, socijalna radnica Dječjeg doma Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Brestju i danas djevojčica je glavna priča.   

"Ne znam, ne bi htjela osuđivati, ali ne znam što se dogodilo da je ostavila dijete. Ne znam", kaže Maja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djevojčicu i ta kolica u kojima se nalazalia ja osobno nikad nisam vidio, a također ni moja prijateljica", dodaje Kristijan Kolonić.

Zašto je majka ostavila dijete još uvijek ne zna ni Centar za socijalnu skrb. S roditeljima će tek razgovarati, ali i od suda zatražiti donošenje određenih mjera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ili će biti vjerojatno oduzimanje, povjeravanje djeteta ustanovi ili drugoj obitelji ili udomiteljskoj obitelji ili će biti eventualno najdrastičnija mjera - lišenje prava na roditeljsku skrb", ističe Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb.

I djevojčica u žutoj haljinici, koju su medicinske sestre u bolnici nazvale Ema i njezin trgodišnji brat, umjesto kod obitelji, do daljnjeg će biti u Dječjem domu u Nazorovoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo