Predsjednički izbori / Bauk: 'Grabar-Kitarović i njezini suradnici u kampanji su pridonijeli Milanovićevoj pobjedi'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uvjeren je da je Zoran Milanović dovoljno iskusan i zreo političar i da će mu interes Hrvatske biti na prvome mjestu

6.1.2020.
14:32
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik saborskog kluba SDP-a Arsen Bauk ocijenio je u ponedjeljak da je Kolinda Grabar-Kitarović svojim načinom vođenja kampanje uvelike pridonijela pobjedi Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima.

Bauk je nakon svečanog prijma u povodu pravoslavnog Božića ocijenio da je jučerašnji govor Grabar-Kitarović odudarao od njezinih prethodnih govora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica je u ovoj kampanji imala toliko loših govora da je ovaj govor doista odudarao, ne samo u odnosu na te govore nego i inače. Bio je dobar, priznala je poraz, zaustavila je zviždanje u stožeru, što je i Zoran bio napravio. Ponudila je da pomogne u primopredaji, prema tome, tu se nema što zamjeriti", istaknuo je.

Dodao je da se u kampanji, pak, imalo što zamjeriti stavovima i načinu prezentacije. "Doduše, moj je dojam da nam je pomogla svojim načinom vođenja kampanje, a nisu ni njezini savjetnici odmogli nekoliko puta, tako da je i ona dosta pridonijela dobrom rezultatu našega kandidata", rekao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje da će kohabitacija Milanovića i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića biti u skladu s naglascima SDP-ova kandidata u kampanji - normalna. Uvjeren je da problema neće biti "jer su ustavne ovlasti definirane, a razlike u stavovima i sada jasne, a ako postoje razlike u stavovima oko onoga što je zajednička ovlast premijera i predsjednika, morat će se dogovarati".

Nije želio komentirati hoće li biti problema što se tiče njihovih karaktera, izrazivši uvjerenje da je Zoran Milanović dovoljno iskusan i zreo političar i da će mu interes Hrvatske biti na prvome mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I sam je priznao da je tvrdoglav za neke stvari pa ćemo sad vidjeti kako će to funkcionirati na Pantovčaku", dodao je Bauk.

Član Izbornog stožera Zorana Milanovića, SDP-ovac Siniša Hajdaš-Dončić, izrazio je u ponedjeljak uvjerenje da SDP nakon pobjede svojeg kandidata na predsjedničkim izborima ima veliku šansu pobijediti i na parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će SDP na parlamentarnim izborima dobro proći, mislim da imamo šansu za pobjedu. Nadam se da ćemo dobiti mogućnost početi bolje i kvalitetnije nego što radi HDZ, upravljati resursima Hrvatske", kazao je Hajdaš-Dončić nakon svečanog prijma u povodu pravoslavnog Božića.

On vjeruje u dobar rezultat stranke kao i u to da će zadržati unutarstranački mir do izbora. "Parlamentarni izbori su veoma blizu, SDP će ući u parlamentarne izbore jedinstven i mislim da imamo velike šanse za pobjedu", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na jučerašnji govor HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović u kojem je pružila ruku novoizabranom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, predloživši da se nađu i prije nego što bude službeni prijenos vlasti, novinari su Hajdaša-Dončića upitali postoji li mogućnost da primopredaja vlasti bude ranije, prije veljače.

"Sve će to ići svojim tijekom. Operativno će se na razini stožera dogovoriti te vjerujem da će sve ići vrlo brzo. Ja tu nisam skeptik", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo