razvojne mjere /

Baranjski poduzetnici žele potpore za kupnju strojeva i opreme, obrazovanje i smanjenje administrativnih prepreka

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Grad Beli Manastir i Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira proveli su istraživanje razvojnih potreba obrtnika i poduzetnika na području Baranje, ali i cijele Osječko-baranjske županije.

11.4.2016.
13:27
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Ovo je prvi puta da tijela javne vlasti na lokalnoj razini zajedno sa svojom agencijom zaduženom za razvoj pitaju gospodarstvo što im treba i s čime na terenu imaju problem i da na rezultatima tih odgovora žele kreirati svoje razvojne mjere.

Kad su rezultati u pitanju, istraživanje je poslano na e-mail adrese preko 1.300 obrtnika i poduzetnika, a oni se slažu u sljedećem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nema dovoljnog broja mjera za poticanje rasta i razvoja poduzetništva što je prepreka razvoju tvrtki, a najveća prepreka je pak ona administrativna.
- Poduzetnici za svoj razvoj trebaju ured ili halu, a obrtnici ured ili prostor za privremeni boravak sa brzim internetom (op.a. coworking space).
- Poduzetnicima nedostaje brzi Internet kao preduvjet za širenje poslovanja, a obrtnicima preduvjeti u vidu plina, vode, kanalizacije i brzog interneta.
- Obrtnici i poduzetnici smatraju kako su im potrebni financijski poticaji za obrazovanje (prekvalifikaciju) radne snage i trening centri.
- Najveći postotak poduzetnika treba sufinanciranje kupnje strojeva i opreme kao poticaj njihovom rastu i razvoju, dok obrtnici trebaju poticaj za zapošljavanje na prvom mjestu.

Više pročitajte na portalu SiB.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo