BORBA ZA KLIJENTE / Banke potkupljuju da bi došle do novih korisnika: Neke su vam spremne dati i više stotina kuna

Image
Foto: Shutterstock

Nude i sadnju stabla, kao i nekoliko mjeseci besplatnog korištenja glazbenih servisa poput Deezera

20.9.2021.
20:45
Shutterstock
VOYO logo

Sve više banaka spremno je platiti da biste postali njihov klijent piše danas Jutarnji list. Britanska tvrtka za financijsku tehnologiju koja nudi bankarske usluge Revolut je u tome najaktivnija, ali nije i najizdašnija.

Naime, kako piše Jutarnji, Revolut nekoliko mjeseci povećava iznose koje je spremana platiti klijentima u Hrvatskoj da bi im oni doveli nove korisnike koje također nagrađuje. Nakon sto kuna za pet novih korisnika, iznos je narastao na 300 kuna, a sad i 350 kuna i to po svakom novom korisniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Raiffeisenbank Hrvatska (RBA) ove su godine organizirali poseban promotivni program koji traje do kraja listopada u sklopu kojeg i postojećeg i novog korisnika nagrađuju sa 350 kuna.

Image
KAMATARE NAS NJEŽNO /

Dva su čovjeka godinama dopuštala monstruozne kamate: Hoće li nas novi potez banaka do kraja iscijediti?

Image
KAMATARE NAS NJEŽNO /

Dva su čovjeka godinama dopuštala monstruozne kamate: Hoće li nas novi potez banaka do kraja iscijediti?

Još veće nagrade u Addiko banci

U Addiko banci postojeće i nove korisnike nagrađuju putem jedinstvenog aktivacijskog koda. Imaju više različitih nagrada za preporuku novim klijentima. Daju 400 kuna i preporučitelju i korisniku kada podnese zahtjev za Blic ili Blic Plus gotovinski kredit te takav kredit bude uspješno realiziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada novom korisniku može bizi i 450 kuna ako ugovori i neki od četiri paketa u sklopu kojih je bankovni račun i na njega prebaci primanja. "Redovito provodimo posebne ponude za nove klijente pa tako oni koji nam dođu u sklopu aktualne akcije 'Postanite Addiko uz poklon dobrodošlice' primaju poklon dobrodošlice u iznosu od 350 kuna za ugovaranje jednog od paketa transakcijskih računa - Active, Smart, Gold ili Platinum - uz prebacivanje primanja na račun u Addiko banku te još 100 kuna za korištenje kartice Debit Mastercard", kažu ubanci za Jutarnji list.

Najveći bez komentara

Dvije najveće banke u Hrvatskoj, Zagrebačka banka i Privredna banka Zagreb nisu željele komentirati temu. Za nove korisnike na nizu usluga nude pogodnosti, pa Zaba mobilno bankarstvo prva tri mjeseca nudi besplatno, a slično ima i PBZ za digitalno bankarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Erste banci, koja je treća po veličini u Hrvatskoj, nemaju praksu nagrađivanja novih korisnika. Povremeno imaju posebne pogodnosti za nove korisnike tekućeg računa, poput oslobađanja naknade za vođenje računa u početnom periodu od šest ili 12 mjeseci, nagradne igre za klijente koji provedu transakciju i slično, a mladi klijenti do 26. godine u sklopu paketa Erste Club ne plaćaju naknadu.

Banke su, također, već počele nuditi onima koji prijeđu kod njih da će saditi stabla za njih, i tako smanjivati CO2 otisak, te im dijeliti nekoliko mjeseci besplatnog korištenja glazbenih servisa poput Deezera, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo