jednostavno ne prestaje / Banija se trese i jutros, u posljednja 73 sata zabilježeno 40 potresa! 'Treslo je sve. Pa kuća se zanjihala!'

Image
Foto: EMSC/Twitter

Posljednji potres magnitude 1,8 po Richteru zabilježen je u 8:02 jutros

12.1.2021.
8:05
EMSC/Twitter
VOYO logo

Tlo na Baniji i dalje podrhtava, a posljednja dva potresa zabilježena su jutros u 8:02 i 7:39 sati. Prvi magnitude 1,8 po Richteru, a drugi 1,7.

Epicentar prvog 16 kilometara zapadno od Siska, a drugog 16 km jugozapadno od Petrinje. Kako javlja EMSC, dubina potonjeg bila je samo jedan kilometar. Možda se zbog toga osjetio kao jači, bar prema izjavama svjedoka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemoguće da je 1,7. Pa treslo je sve u kući. Od tanjura, čaša, kreveta... Potrese do 2 uopće ne percipiramo, a ovdje se kuća zanjihala", napisao je jedan od svjedoka iz Siska. 

Bio je to 40. potres koji je zabilježen u Hrvatskoj u posljednja 73 sata. Potresi su registrirani i u 6:49 te u 5:28 i 4:33 sati jutros. Potonji je imao magnitudu 2,8.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je točno dva tjedna od velikog potresa od 6,2 stupnja koji je razorio Petrinju i Glinu, a za posljedice ostavio ogromnu štetu na cijeloj Banovini dok je sedam osoba izgubilo život. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo